„Na teren izađi, sebe pronađi“

Projekat „Na teren izađi, sebe pronađi“ održava se već četiri godine na području Beograda kao zamenski čas za fizičko vaspitanje. U okviru projekta ove godine Beogradu su pridodata još tri grada, Trstenik, Kruševac i Valjevo objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Svečanoj sali Valjevske gimanzije.

Iva Medić, PR projekta izjavila je da je ideja projekta da se đaci usmere na sport i zdrav način života.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u Valjevu i što je grad Valjevo deo ovog projekta. Već danas krećemo sa pokaznim vežbama i treninzima u školama, to su zamenski časovi za fizičko vaspitanje u trajanju od 45 minuta. Pokazni treninzi podrazumevaju tri različite sportske aktivnosti za dečake i devojčice, uzrasno prilagođene,“ rekla je Iva Medić.

Pomoćnik ministra- rukovodilac Sektora za sport Darko Udovičić ispred Ministarstva omladine i sporta podržao je projekat.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi na podršci koju daje ovakvoj akciji koju Ministarstvo omladine i sporta podržava i promoviše. Sigurni smo da ćemo ovom i sličnim akcijama u budućnosti postati novi šampioni i raduujemo se budućim akcijama ovog tipa. Takođe se zahvaljujem i timu firme „Rasina energogas“ iz Kruševca, koji se zalaže za sam projekat i na naporima koji ulažu poslednjih par godina da promovišu sport. Akcenat Ministarstva omladine i sporta je na školskom sportu i jako smo zahvalni što ovakve i slične akcije postoje u Srbiji,“ rekao je Udovičić.

U ime gradonačelnika grada Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića obratio se njegov pomoćnik Nikola Radojičić.

„Hvala vam što ste izabrali grad Valjevo za jedan ovakav projekat za naše najmlađe sugrađane, jer sam grad Valjevo poznat je kao rasadnik vrhunskih sportista, koji nas predstavljaju u celom svetu,“ izjavio je Radojičić.

U ime Sportskog saveza Valjevo i svih sportista grada prisustvovao je Radomir Simić sekretar Sportskog saveza Valjevo:

„Projekat podrazumeva uvođenje dece u sport, naročito dece mlađih razreda u osnovnim školama. U saradnji sa Ivom Medić obezbedili smo određen broj trenera koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom. Sportovi u okviru projekta su odbojka, košarka i rukomet. Sve valjevske škole, gradske i prigradske uključene su u projekat.“

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.