Di fest na Divčibarama okupio brojne posetioce

Ove subote je na Divčibarama održan 4. Di fest, manifestacija posvećena deci i dečjem stvaralaštvu. U prelepom ambijentu Divčibara, u prijatnom hladu četinara, na proplanku pored puta koji vodi ka hotelu „Maljen“, okupilo se preko hiljadu posetilaca, da uživaju u programu Di festa, koji organizuje Udruženje građana TIMS, pod pokroviteljstvom grada Valjeva.

Valjevo

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je otvorio 4. Di fest, uz poruku da je ovo pravi način promocije planine Maljen i turističkog mesta Divčibare. On je izrazio uverenje da će posle ovogodišnjeg uspešnog Di festa, idući, jubilarni 5. Di fest, okupiti još više posetilaca.

Valjevo

U okviru plesnog takmičenja, nadmetalo se 14 grupa iz vrtića Lazarevca, Lajkovca, Mionice, Koceljeve, Surčina, Zvezdare, Čukarice i Valjeva. Gosti programa su bili mađioničar Bojan, jutjuber Žuki Žule, Dom kulture „Izvor“ iz Valjeva i male balerine Studija M. Odigrana je pozorišna predstava „Šapa patrol“ koja je izazvala oduševljenje mališana i njihove ovacije.

Za igre spretnosti u prirodi „Pokret i okret“ prijavilo se 10 ekipa. Od pratećih aktivnosti, posetioci Di festa su mogli da se oprobaju u streljaštvu, kao i u projektu OŠ „Nada Purić“ nazvan „Kad upoznaš, zavolećeš svoj zavičaj“.

Valjevo

Manifestaciju je pratio i veliki broj izlagača domaćih proizvoda. Veliku pažnju posetilaca je izazvao i Div Kat kutak, namenjen za lepe uspomene sa Divčibara. Tog dana je napravljen veliki broj fotografija koje se dele po društvenim mrežama.

Valjevo

 

Izvor: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.