“Susret” sa gromom na Petom puku

Za vreme jučerašnje popodnevne vremenske nepogode, koja je zadesila Valjevo, grom je udario u blizini zgrade broj 17 u naselju Peti Puk, prepao stanare i oštetio električne aparate.

“Sedela sam na krevetu, a kuče je ležalo pored mene. Odjednom je nešto puklo, mene je pomerilo sa kreveta, a kuče je prosto odavde poletelo i palo. Lepo smo osetili da je nešto prošlo kroz nas”, prepričava baka Drinka Janković pokazujući i žaleći se na prekidač koji se nalazi iznad kreveta.

Darinka Janković

O događaju “svedoči” i naš sugrađanin Svetozar Šašo, koji takođe živi u zgradi blizu koje je pukao grom.

“Supruga i ja smo ručali u kuhinji i samo odjednom je zablistalo kao da su dve rakete proletele. Na televizoru je odjednom nestala slika. Ponovo sam ga uključio, ali slike više nije bilo. Pregoreo nam je i bežični telefon i jedna lampa. Komšija na broju 18 se žali da su i njemu neki aparati pregoreli”. Svetozar priča da je nakon što se nevreme smirilo obilazio oko zgrade da bi utvrdio gde je grom udario, ali nije mogao to mesto da identifikuje.

Svetozar Šašo

“Gledao sam po drveću, jer znam da često grom udari u drvo, ali nema traga. Mislim da je ovoga puta sve prošlo kroz odžak, tako mi liči”, kaže Svetozar i objašnjava da zgrada ima uzemljenje, ali ne i gromobran, najbliži gromobran je na zgradi dečijeg obdaništa “Pčelica” na Petom Puku.

Naši sagovornici ne znaju da li imaju pravo na nekavu odštetu i kome bi u tom slučaju trebalo da se jave. Prava adresa bi svakako bio Zaštitnik građana, ali ga u našem Gradu nema.

 

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.

One comment

  1. Ja zivim u zgradi broj 17 iznad Bake Ddinke. Komsiji pored nas se zavesa zapalila. Srecom da je u tim momentu usao u kuci i video plamen. Brzo je ugasio i obavestio ostale komsije. Nama se nista nije od uređaja pokvarilo ali ostalim komsijama jeste!