Dr Zoran Živković podneo ostavku na mesto predsednika Stručno-operativnog tima

Dr Zoran Živković podneo je jutros neopozivu ostavku na mesto predsednika Stručno operativnog tima grada Valjeva za borbu protiv COVID-19. On je u saopštenju za medije napisao da je ostavku podneo iz ličnih i moralnih razloga.

Dr Zoran Živković / Foto: Valjevska posla

“Izjava, koju je u medijima izneo gradonačelnik Valjeva i komandanta Štaba za vanredne situacije dr Slobodan Gvozdenović, prema kojoj su “tamo neki ljudi lupetali o Ljigu kao potencijalnom žarištu”, predstavlja vrhunac degradacije struke i stvaranje ambijenta u kom njihova dalja saradnja postaje pespredmetna. Verum, ipsum factum je premisa na kojoj sam insistirao od samog početka mog predsedničkog mandata na čelu Stručnooperativng tima,  jer sam prvenstveno lekar i moj posao je da čuvam život ljudi. Moj isključivi cilj je bio da upozorim i apelujem na građane Ljiga da u ovim trenucima imaju još odgovorniji odnos prema sebi i svojim najbližima. Reći “potenijalno žarište” je oprez, a reč “žarište” je već nešto drugo”, naveo je u saoopštenju Živković.

Dr Zoran Živković, specijalista nuklearne medicine, treći je rukovodilac SOT-a u Valjevu od uvođenja vanrednog stanja. On je za šefa tima imenovan 16. marta sa pozicije zamenika predsednika SOT-a. Rukovodilac SOT-a od početka vanrednog stanja bila je direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Marije Gavrilović, koju je početkom aprila meseca zamenila direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić. Antić je bila šef SOT-a deset dana, a potom je Štab za vanredne situacije ponovo imenovao dr Mariju Gavrilović na to rukovodeće mesto, što je ona odbila. Nakon toga, Štab za vanredne situacije postavio je dotadašnjeg zamenika predsednika SOT-a dr Zorana Živkovića. Stručno-operativni tim grada Valjeva dobiće novog, četvrtog rukovodioca, a ko će to biti, biće poznato posle sednice Štaba za vanredne situacije.

Dr Zoran Živković u jučerašnjoj poseti Domu zdravlja, koji je dobio novo sanitetsko vozilo iz donacija

Dr Zoran Živković je za vreme svog kratkog mandata na čelu SOT-a održao 4 online konferencije za medije na kojima je saopštavao podatke o epidemiološkoj situaciji u Valjevu i Kolubarskom okrugu i novinarima odgovarao na pitanja. Poslednji zadatak, kao predsednik SOT-a, obavio je juče, kada je obišao valjevski Dom zdravlja sa namerom da se zahvali toj ustanovi, njenoj direktorki, svojim kolegama i svim zaposlenima, na svemu što su uradili i rade u borbi protiv COVID-19. Takođe im je poželeo sve najbolje u daljem radu sa novim sanitetskim vozilom, koje je Dom zdravlja dobio zahvaljujući donaciji naših sugrađana na privremenom radu u Rusiji.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.