DS: “Naprednjaci nas kopiraju”

“Drago nam je što je neko posle svih lutanja oko namene Doma vojske, od privatnog univerziteta preko biblioteke, danas došao do zaključka da ovaj Dom vojske kvalitetom zaslužuje da, ipak, bude nešto što je vezano za umetnost” – rekao je Zoran Jakovljević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu na konferenciji za novinare, koja je održana ispred Doma vojske.

Zoran Jakovljević, predsednik Gro DS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Konferencija je održana povodom odluke aktuelne vlasti u Valjevu da ovo zdanje, najzad, preuredi u multifunkcionalni kulturni centar. Jakovljević je podsetio da je pre deset godina, kada je Demokratska stranka bila na vlasti u Valjevu, a on gradonačelnik, kandidovan projekat “Evropska kuća umetnosti”, diplomski rad Valjevke Dragane Janković i da je tada doneta odluka o nameni Doma vojske.

“Tada smo predvideli da ovde bude neki multifunkcionalni sadržaji, a vezani za evropsku umetnost. To je bilo moguće realizovati, ne samo novcem iz budžeta Valjeva, nego i iz evropskih fondova, jer je neposredno pre toga Valjevo posetio 21 ambasador iz zemalja Evropske unije” – kazao je Jakovljević.

Prvi čovek valjevskih demokrata je rekao i to da je ideja da zgrada prve štedionice u našem gradu, a potom Radio Valjeva i lokalnog lista “Napred” bude Gradska kuća, takođe, njihova.

“Kada obiđete vojvođanske gradove videćete da svi imaju stare lepe zgrade u koje su smeštene Gradske kuće. To nije nešto radi udobnosti gradonačelnika i gradskih službenika, nego je objekat reprezentativan za takav sadržaj i to je bilo blizu rešenja kada smo mi bili na vlasti” – rekao je na konferenciji za novinare Zoran Jakovljević.

Jakovljević je komenterisao i najavu da će na ulasku u staru valjevsku čaršiju biti urađena “Kapija Tešnjara” gde bi, navodno, trebalo da bude veliki spomenik Iliji Birčaninu.

“To mi liči na virus koji je prenet iz Beograda da se odluke donose na brzinu i da se prave neki monumentalni spomenici”. 

Isidora Đogović u obraćanju medijima na konferenciji GrO DS Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Na konferenciji za medije predstavljene su i dve nove članice Demokratske stranke u Valjevu – Isidora Đogović, master psiholog i Vesna Marković, specijalni pedagog u penziji.

Isidora Đogović je ukazala da u našem gradu postoje mnogi problemi i pitanja koja iziskuju odgovore. Istakla je da je da će politika još više uticati na naše buduće živote i pozvala je svoje sugrađane da došu u prostorije Gradskog odbora DS-a i pridruže se demokratama u traženju odgovora na brojna pitanja.

Vesna Marković je rekla da je u svim sektorima u našem gradu neophodna ozbiljnost u radu. Između ostalog, ona je istakla da demokrate imaju cilj da naprave program iz oblasti socijalne zaštite, koji treba da se naslanja na principe Demokratske stranke, kao i da pomognu građanima da preuzmu odgovornost za svoje živote, a samim tim i za život društvene zajednice.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.