DS neće učestvovati na predstojećim izborima u Mionici

“Demokratska stranka neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Mionici”, rekla je Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj na Trgu Vojvode Živojina Mišića u Mionici. Obraćanje demokrata novinarima bilo je posvećeno lokalnim izborima, koji će u Mionici i Negotinu biti održani 17. oktobra.

DS-MIONICA-1

Članovi Demokratske stranke u prostorijama OO DS u Mionici

Tatjana Manojlović je rekla da Demokratska stranka neće da učestvuje u još jednoj predizbornoj igri Srpske napredne stranke, da neće davati legitimitet još jednoj farsi i da u tome neće učestvovati mioničke demokrate, kao ni demokrate iz Negotina, gde se takođe 17. oktobra održavaju lokalni izbori.

“Sve što činimo je u interesu javnosti i u interesu građana i naše odluke su zasnovane na tome. Mišljenja smo da i ovaj put nema elementarnih uslova za fer i poštenu utakmicu”, naglasila je Manojlović.

Ona je navela da ovo u stvari i nisu izbori, već popis i mogućnost da se još jednom evidentiraju lojalni, uplašeni, manipulisani i ucenjeni građani od strane Spske napredne stranke.

DS-Mionica-2

Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke na konferenciji za medije u Mionici

Na konferenciji za novinare nije bilo reči o razlozima zašto je dugogodišnji član i predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Mionici Milan Gavrilović pre petnaestak dana napustio stranku, ali su mu se doskorašnji partijski drugovi danas zahvalili na dosadašnjoj saradnji i borbi za demokratske principe u Srbiji.

Gvrilović će na predstojeće lokalne izbore u Mionici izaći kao predstavnik grupe građana. Milana Gavrilovića je šira javnost upoznala na vanrednim lokalnim izborima u Mionici u decembru 2014. godine na kojima je bio kandidat DS-a za predsednika Opštine Mionica. Tada je pretučen u selu Nanomir, a petorica aktivista SPS-a napadnuta u centru varoši.

DS-Mionica

Dragoljub Višić, iz Opštinskog odbora DS-a u Mionici, rekao je da je zajednička odluka GO DS-a i Opštinskog odbora DS-a u Minici da se ne učestvuje u predstojećim lokalnim izborima.

“Mi smo uvek bili za borbu, za fer i poštene izbore, ali ovoga puta smatramo da je prava odluka da pozovemo građane naše opštine da ne izađu na ove izbore i da time ne daju legitimitet ovoj farsi od izbora”, rekao je Višić.

IMG-8ed2d58f6129b677a299a2403e93e1bb-V_edit_6424805403705

Dragoljub Višić i Tatjana Manijlović ispred kamera na konferenciji za medije Demokratske stranke u Mionici

On je prisutne novinare upoznao sa činjenicom da u poslednje vreme imaju sve veću podršku mladih ljudi i da su u sredu, 29. septembra. pristupnicu Demokratskoj stranci u Mionici potpisala dva mlada čoveka, Milan Bogdanović, student Mašinskog fakulteta iz Beograda i Ivan Pavlović, doktor veterinarske medicine iz Robaja.

Nepuna dva dana pred zaključenje prijema izbornih lista, Opštinska izborna komisija u Mionici verifikovala je šest lista. U opštini je registrovano 38 izbornih mesta, od kojih su četiri u samoj varoši Mionica.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.