Flauta uvek i svuda

I ove godine, kraj novembra u valjevskom Muzeju zvuči kroz flautu. Najtalentovaniji flautisti valjevske muzičke škole, u ponedeljak, 26. novembra, od 19 časova izvode muziku baroka, klasicizma, romantizma i modernog doba pisanu za ovaj instrument. Ovaj koncert je ujedno i prva “generalna” proba mladih umetnika za nastup na renomiranom takmičenju flautista koje se svakog decembra održava u beogradskoj muzičkoj školi “Josip Slavenski”.

MŠ “Živorad Grbi” će se na ovom takmičenju predstaviti sa oko 20 učenika flaute iz klasa profesorki Slobodanke Vasiljević Ljujić, Mine Radić i Tijane Radović. Prvih jedanaestoro sa ove šampionske liste, Valjevci će čuti u ponedeljak u Muzeju, a sledeći muzikalni sastanak, flautisti škole zakazuju Valjevcima na istom mestu u isto vreme, u četvrtak, 6. decembra kada će se predstaviti još jedna talentovana grupa talentovane dece čija muziika kroz flautu zvuči.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.