Gibonni zvezda ovogodišnjeg Jazz Festa

Valjevski Jazz Festival, 34. po redu, biće održan od 24. do 26. maja pod sloganom “New Jazz Moment”, a kompletan program će se i ove godine odvijati na tri bine – platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu. Valjevski i srspki ljubitelji dobre džez muzike moći će das uživaju u nastupima najvećih zvezda regiona kao što su Gibonni, Amira Medunjanin, Vasil Hadžimanov, Bojana Stamenov, Bane Lalić MVP i drugi.
Prema rečima Milana Đurđevića, umetničkog direktora Jazz Festa, ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična iz razloga tradicije, veličine i značaja ovog festivala, kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski Jazz Festival kao brend svrsta u niz nosećih kulturnih događaja u zemlji.
U uvodnom programu 24. maja “Svi zajedno na 2 i 4” deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici. U petak, 25. maja, program na Platou u 18.30h otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar), a u 19.15 h nastupa Bane Lalić MVP. Centralni događaj tog dana biće koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića u velikoj sali (21 h), nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija. Subotu, 26. maj, otvaraju bluzeri na Platou: u 18.30 Pilot Blues Bbend, a u 19.15 h Zona B.
Apsolutni hedlajner ovogodišnjeg Valjevskog Jazz Festivala je najveća regionalna zvezda, Zlatan Stipišić Gibonni, koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima u 21 čas na velikoj sceni Centra za kulturu.
“Ovaj koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih dogđaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad, koji će tih dana biti mesto jednog pravog “world music sajma” po ugledu na svetske džez festivale”, rekao je Đurđjević.
U holu u 23 h nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation), a zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free Spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.
Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom “New jazz moment” učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni, ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja.
Karte za 34. Valjevski Jazz Fets biće u pretprodaji od 10. maja na blagajni Centra za kulturu Valjevo.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.