Grad Valjevo na Poslovnom forumu „Srbija-Ukrajina“ u Novom Sadu

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva i potpredsednik Saveta za privredna kretanja Miroslav Pimić i šef Odseka za informisanje i protokol Marijana Jevtić, učestovali su kao članovi delegacije grada Valjeva, a u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, na Poslovnom forumu „Srbija-Ukrajina“ koji je održan juče u Novom Sadu u Privrednoj komori Vojvodine.forum13

O mogućnostima saradnje između srpskih i ukrajinskih privrednika, o privrednim potencijalima dve zemlje, kao i o mogućnostima potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ukrajinom, govorili su Nj.E. Oleksandar Aleksandrović, ambasador Ukrajine u Srbiji, Valerij Korolj, potpredsednik Privredne komore Ukrajine, Vladimir Ribić, predstavnik Privredne komore Ukrajine u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade Vojvodine, Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije kao i Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine.

forum12

Pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Miroslav Pimić razgovarao je ovom prilikom sa privrednicima iz Ukrajine o mogućnostima saradnje sa privrednicima iz Valjeva. U razgovoru sa Nj.E. ambasadorom Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovićem, pomoćnik Pimić je istakao da je u interesu grada Valjeva da uspostavi  ekonomsku saradnju sa gradovima u Ukrajini, a u skladu sa inicijativom da se potpiše Sporazum o saradnji sa ukrajinskim gradom Kamjanec-Podiljski.

forum2

Poslovni forum u Novom Sadu okupio je preko 60 privrednika iz Ukrajine i Srbije koji su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima saradnje u oblasti proizvodnje i trgovine poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, kao i poljoprivredne mehanizacije. Na forumu je učestvovao i predstavnik valjevske firme AD „Kaolin“.

Nakon Poslovnog foruma, održani su bilateralni susreti ukrajinskih i srpskih kompanija u organizaciji Evropske mreže preduzetništva „AgroB2B 2017“ na Novosadskom sajmu, na kome je učestvovala i firma iz Valjeva „Malina impex“. Menadžment ove valjevske firme ovom prilikom uspostavio je kontakte sa ukrajinskim privrednicima, koji su zainteresovani za saradnju i kupovinu proizvoda firme „Malina impex“.

forum

Poslovni forum u Novom Sadu rezultat je uspešno održanog foruma u Kijevu prošle godine u oktobru, koji je okupio preko 100 srpskih i ukrajinskih preduzeća.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.