Gradsko veće razmatralo izveštaje o radu Doma zdravlja, Apotekarske ustanove i ustanova kulture

Na sednici Gradskog veća koja je danas održana razmatrani su izveštaji o radu Doma zdravlja Valjevo, Zdravstvene ustanove Apoteka Valjevo i ustanova kulture. Članovi Gradskog veća utvrdili su predloge rešenja o davanju saglasnosti na izveštaj rada Zdravstvene ustanove Apoteka Valjevo i Doma zdravlja Valjevo za 2017. godinu.

U izveštaju za 2017. godinu stoji da je Dom zdravlja Valjevo ostvario ukupne prihode u iznosu od 473.476.000,00 dinara. Ulaganjima u opremu, adaptacijom i popravkama u zgradi Doma zdravlja Valjevo, iz sredstava koja su obezbeđena iz gradskog budžeta i nastavkom sa značajnim ulaganjima u najneophodniju medicinsku opremu i tekuće održavanje objekata Doma zdravlja u 2018. godini obezbediće se bolji uslovi za pružanje adekvatne zdravstvene usluge korisnicima, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta rada. Od aprila 2017. godine Dom zdravlja je akreditovana zdravstvena ustanova na period od maksimalnih 7 godina.

Apoteka Valjevo u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 601.910.421,59 dinara dok ukupni rashodi iznose 599.798.254,02 dinara tako da je ustanova 31.12.2017.  imala suficit u iznosu od 2.112.167,57 dinara.

Osim toga, Veće je prihvatilo izveštaje o radu za prethodnu godinu Centra za socijalni rad „Kolubara“, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Međuopštinskog istorijskog arhiva i Ustanove za fizičku kulturu „Valis“. Svi ovi izveštaji biće razmatrani na narednom skupštinskom zasedanju.

Danas su utvrđeni i predlozi rešenja o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu plata načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave grada Valjeva. Odbijena je žalba Paramentić Darka iz Valjeva izjavljena na rešenja Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda i Todorović Milovana iz Valjeva izjavljena na na rešenje Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove. Takođe je razmatran i predlog rešenja kojim se poništava rešenja Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda i predmet vraća prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.