Predstavnici Valjeva u poseti Pfafenhofenu

Povodom realizacije projekta „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“, koju sprovodi Grad Valjevo zajedno sa nemačkim gradom Pfafenhofenom, u ovom nemačkom gradu je od 18. do 22. aprila boravila delegacija Valjeva, koju su činili pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i Aleksandra Tomić iz Kabineta gradonačelnika.

Oni su prisustvovali realizaciji projektnih aktivnosti i nizu sastanaka sa predstavnicima Fafenhofena – trećim gradonačelnikom Rolandom Dorflerom i članovima Gradskog veća, predstavnicima organizacije „Prijateljstvo sa Valjevom“ i Jelenom Rodić iz Generalnog konzulata Srbije u Minhenu. U Fafenhofenu je održana konferencija i sprovedene akcije ozlenjavanja javnih površina.

Projekat „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“ je finansijski podržan u okviru programa Servisne službe za jedinice lokalne samouprave jednoga sveta, koji sprovodi organizacija Engagement Global po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Projekat ima za cilj kreiranje javnih politika na lokalnom nivou usmerenih prema ostvarivanju ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030. Valjevo, kao partner na ovom projektu, ugostiće predstavnike Fafenhofena od 2. do 6. maja, kada će se i u našem gradu realizovati projektne aktivnosti.

Valjevo i Fafenhofen su za ozelenjavanje javnih površina dobili po sedam hiljada evra, a toškove poseta delegacija ova dva grada snosi organizacija Engagement Global.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.