Hapšenje: Zloupotreba položaja i falsifikovanje službene isprave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu podneli su krivičnu prijavu protiv funkcionera opštine Mionica i još dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je funkcioner opštine Mionica od januara do avgusta 2015. godine, omogućio JKP ”Čistoća Mionica” da iz svojih sredstava pozajmi fudbalskim i odbojkaškim klubovima, kao i kulturno umetničkom društvu 2.799.000 dinara, bez prethodne odluke Nadzornog odbora JKP ”Čistoća Mionica” i bez odluke Skupštine opštine Mionica.

Postoji osnov sumnje da je u cilju prikrivanja krivičnog dela, funkcioner opštine Mionica retroaktivno sačinio Odluku Opštinskog veća Opštine Mionica od 14. januara 2015. godine, kojom se daje saglasnost JKP ”Čistoća Mionica” da u cilju normalnog funkcionisanja sportskih klubova, a do osnivanja Sportskog saveza opštine Mionica, zaključuje ugovore o zajmu novca, tj. daje pozajmice, iako 14. januara 2015. godine Opštinsko veće Opštine Mionica nije ni postojalo i formirano je  tek 22. januara 2015. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.