Uhapšeni aktivisti Lokalnog fronta

Policija je danas uhapsila Željka Trifunovića i Adama Radosavljevića, aktiviste Lokalnog fronta Valjevo koji su, prema tvrdnjama članova ovog Udruženja građana, pokušali da istaknu transparent u Divcima, pored puta kojim je trebalo da prođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom današnjeg obilaska radova na brzoj saobraćajnici Iverak – Lajkovac. Na tom transparentu pisalo je “Nisi dobrodošao”, a ispod je bila slika ministra odbrane Nebojše Stefanovića i njegovog preminulog oca Branka Stefanovića. Valjevska policija saopštila je da su Ž.T. i A.R. iz Valjeva uhapšeni zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti. Da podsetimo da su prilikom prošlogodišnje martovske Vučićeve posete Krušiku, “frontovci” predsedniku Srbije priredili “dobrodošlicu” sa istom porukom na transaprentu ispred glavne kapije HK Krušik. Po završetku Vučićeve posete, aktivisti Lokalnog fronta saopštili su medijima da je predsednik sproveden na sporednu kapiju ove valjevske fabrike. 

Foto: Print Screen N1 – Dnevnik u 19 (23.03.2021.) / Aktivisti LF Dejan Đerić, Ljubomir Radović i Predrag Savić sa “spornim” transparentom)

Aktivista Lokalnog fronta i odbornik u Skupštini grada Valjeva Ljubomir Radović, koji je i sam bio akter današnjih dešavanja, izjavio je za medije da nikome nisu smetali, niti bilo koga ometali i da im je namera bila samo da predsedniku države skrenu pažnju na velike probleme fabrike “Krušik” i nezakonito izvlaćenje novca iz ove fabrike.

“Da li predsednik u valjevski kraj treba da dolazi sa ponosom dok se sva otvorena pitanja sa Krušikom ne reše?”, upitao je Radović. 

On je podsetio da Valjevci žive u najzagađenijem gradu u Srbiji, da je glavni zagađivač upravo Krušik, u kojem se i dalje ne rešava problem energane.

U saopštenju valjevske policije se navodi da su Ž. T. (1980) i A. R. (1979) iz Valjeva uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

“Oni se sumnjiče da, uprkos naređenju policijskih službenika, nisu hteli da se sklone sa puta u Divcima, kojim je trebala da prođe štićena ličnost. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu”, piše u saopštenju PU Valjevo.

Osumnjičeni Željko Trifunović i Adam Radosavljević saslušani su oko 16 časova. Kako saznaju Valjevska posla, oni su oko 18 sati pušteni da se brane sa slobode.

Povodom današnjeg hapšenja svojih aktivista, Udruženje “Lokalni front Va” će se sutra obratiti javnosti putem konferencije za medije.

 

 

 

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.