Predsednik Vučić najavio izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva u Mionici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik opštine Mionica Boban Janković razgovarali su danas prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac. Vučić je najavio da će za 15 dana početi obnova i modernizacija puta Krčmar-Divčibare, a istakao je i da će država finansirati razvoj putne mreže na teritoriji Mionice.

Opština Mionica

– Ovo je godina puteva. Moramo graditi puteve u Mionici i svakoj lokalnoj samoupravi – rekao je predsednik Vučić.
Izgradnja saobraćajnice Valjevo-Lajkovac vrlo je važna za Mionicu, smatra predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, mrežom puteva koja se danas gradi Srbija piše istoriju. Auto-put „Miloš Veliki“ i brza saobraćajnica „Valjevo-Lajkovac“ ima ogroman značaj za Mionicu. Na samo 45 minuta vožnje smo udaljeni od Beograda. Mionicu u 2021. godini očekuje izgradnja i rekonstrukcija puteva u čitavoj opštini. Mionica sigurno ide putevima uspeha i prosperiteta – izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica

Osim što će povezati Mionicu i druge opštine sa autoputem „Miloš Veliki“, nova brza saobraćajnica će biti najbolja veza Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa Koridorima 10 i 11, a planirano je i kompletno uređenje korita Kolubare. Radove na ovoj saobraćajnici izvodi kineska kompanija „Čajna Šandog“. Ukupna dužina deonice iznosi 18.3 kilometara.
Izgradnja i modenizacija infrastreukture predstavlja jedan od ključnih prioriteta opštine Mionica.

– Ove godine smo konkurisali s više od 40 projekata kod Vlade i nadležnih ministarstva. Takođe, Mionica se našla među prvih 65 opština u kojima će do kraja godine početi realizacija investiocnog programa „Srbija 2025“ – rekao je Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.