Humanitarna skijaška trka na Divčibarama za Udruženje”Rodi se na lepom mestu”

Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama juče je održana prva revijalna trka humanitarnog karaktera na kojoj je prikupljeno 121.000 dinara za Udruženje “Rodi se na lepom mestu”, pokretača akcije za obnovu i opremanje Ginekološko-akušersko odeljenja Opšte bolnice Valjevo.

Sa humanitarne revijalne trke na Divčibarama za pomoć Udruženju “Rodi se na lepom mestu” (foto: Divčibare Ski Resort)

 

U vožnji paralelnog slaloma takmičilo se 39 skijaša, devet u ženskoj kategoriji i 30 u muškoj. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Saška Zečević, drugo Jovana Mitrović, a trećeplasirana bila je Iva Srdić. Saša Tadić pobednik je u muškoj konkurenciji, drugi kroz cilj prošao je Duško Mišković a treći je bio Dušan Đurđević. U dečijoj konkurenciji šampion je Andrej Lapčević.

Pobednici u muškoj konkurenciji (foto: Divčibare Ski Resort)

Poklone za pobednike u vidu vaučera za smeštaj na Divčivbarama obezbedila je Vila Bob Petošević. Prvoplasirani su nagrađeni vikendom, drugoplasirani noćenjem, a trećeplasira dnevnim boravkom u ovoj vili. Hotel Pepa obezbedio je smeštaj za organizatore trke, a Divčibare Ski Resort poklonio je ski karte za osvojena prva tri mesta u humanitarnoj trci. Medalje i nagrade pobednicima trke uručili su članovi Udruženja “Rodi se na lepom” mestu dr Nenad Dimitrijević i Vladimir Marić.

Sa humanitarne revijalne trke na Divčibarama za pomoć Udruženju “Rodi se na lepom mestu” (foto: Divčibare Ski Resort)

Dr Nenad Dimitrijević, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu i jedan od osnivača Udruženja “Rodi se na lepom mestu” rekao je da se članovi Udruženja vode inicijativom da stvore dobre uslove na odeljenju za mame i bebe, kao i željom da omoguće novim generacijama da imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan, te da teže tome da medicinsko osoblje sa odeljenja dobije najbolje uslove za rad. On se zahvalio Divčibare Ski Resortu i Skijaškom savezu Srbije na inicijativi i organizaciji humanitarne trke.

“Zahvaljujem se i učesnicima trke, jer su se odazvali u ovako velikom broju. Imajte na umu da skijate za bebe, mame i najvažnije odeljenje u bolnici, jer se u njemu svakodnevno rađaju novi životi”, kazao je Dimitrijević.

Obraćanje dr Nenada Dimitrijevića pred početak humanitarne revijalne trke na Divčibarama (foto: Divčibare Ski Resort)

On je dodao da je u toku akcija prikupljanja sredstava za nove porođajne stolove i da su aljevskom Ginekološko-akušerskom odeljenju neophodna tri takva stola. S obzirom na to da jedan porođajni sto košta oko 23.000 evra, on je rekao da je svačija pomoć dobrodošla kako bi se stvorili bezbedniji uslovi za porodilje i bebe, kao i da se poveća efikasnost zdravstvenih radnika.

Direktor Divčibare Ski Resorta Časlav Maksimović istakao je da je bilo prirodno da se ova trka posveti višem cilju i vrednostima koje lično vrednuju i u čije aktivnosti su se rado uključili i lično kao građani grada Valjeva i kao firma koja ima razvijenu svest odruštveno odgovornom poslovanju.

“Kada je udruženje Rodi se na lepom mestu pokrenulo kampanju i akciju prikupljanja sredstava za opremanje Ginekološko-akušerskog odeljenja valjevske bolnice odmahsmo počeli da razmišljamo kako kao Ski Resort možemo da doprinesemo ovoj akciji i odličili smo se da zajedno sa Skijaškim savezom Srbije organizujemo prvu trku na stazi, a da sav novac od startine uplatimo Udruženju Rodi se na lepom mestu”, rekao je Časlav Maksimović i dodao da je velika podrška u organizaciji trke dobijena od Skijaškog saveza Srbije.

Humanitarna revijalna trka na Divčibarama za Udruženje “Rodi se na lepom mestu” (foto: Divčibare Ski Resort)

Svi zainteresovani građani, koji žele da pomognu opremanje i obnovu Odeljenja ginekologije, to mogu učiniti uplatom u skladu sa svojim mogućnostima na dinarski račun Udruženja “Rodi se na lepom mestu”: 265691031000090794 ili devizni račun: RS35265100000021220159.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.