Ime Slobodana Lazića – Cimera poneće ulica u Valjevu i bokserska sala

Pored jedne od značajnijih valjevskih ulica, ime bokserske legende Slobodana Lazića – Cimera poneće i bokserska sala u centru grada. To je dogovoreno na sastanku gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića sa predstavnicima Bokserskog saveza Srbije, od kojih je i potekla inicijativa da nedavno preminuli trofejni bokser i trener dobije ulicu u Valjevu. Takođe je dogovoreno da Grad Valjevo da podršku BK “Metalac”.

Gradonačelnik Gojković razgovarao je Nenadom Borovačaninom, predsednikom BSS i Tadijom Kačarom, predstavnikom BSS, a sastanku su prisustvovali i Đorđe Milanović, član uprave BK “Metalac” i članovi Gradskog veća Vladimir Mišković i Nenad Patijarević.

Gradonačelnik je kazao da mu je velika čast što su predstavnici Bokserskog saveza došli u Valjevo i da je sastanak bio dobar i konstruktivan.

“Sve je vezano za inicijativu da bokserska legenda Slobodan Lazić Cimer, naš sugrađanin, dobije ulicu sa svojim imenom u svom gradu. Pored toga dogovorili smo se da u budućnosti bokserska sala koja se nalazi u samom centru grada, takođe dobije ime po Slobodanu Laziću Cimeru. Pričali smo svakako da ćemo kao Grad ponovo pomoći, koliko naravno budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svakako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika, uspešnih ljudi i entuzijasta i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu. Danas smo se usaglasili sa nekim idejama i stavovima, a u narednom periodu ćemo videti kakva je procedura što se toga tiče”, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Tadija Kačar, predstavnik BSS istakao je da je Slobodan Lazić – Cimer bio odličan bokser, divan čovek, istaknut trener, vaspitač i pedagog.

“Našu inicijativu su prihvatili bokseri iz ostalih država kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, na kojima su naši bokseri osvojili četiri olimpijske medalje. Drago mi je što je ovu inicijativu prihvatilo i rukovodstvo grada Valjeva. Pre svega zbog toga što je to čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacija koja dolaze, tako da smo ovde došli pre svega zahvaljujući predsedniku Nenadu Borovčaninu”, naglasio je Kačar.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin zahvalio se gradonačelniku Valjeva na prijemu i na prihvatanju inicijative, čime je, kako je rekao, gradonačelnik pokazao da neguje tradiciju, sportske vrednosti starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već celu Srbiju i nekadašnju Jugoslaviju.

“Bokserski klub “Metalac” Valjevo, prošlogodišnji ekipni šampion, ponovo će dobiti podršku grada Valjeva da nastavi svoj razvoj. Upravo smo o tome razgovarali sa gradonačelnikom i dogovorili da Grad stane iza kluba i da to bude klub i sport koji je i nekada bio ponos i dika ovoga grada. Mi kao Bokserski savez ćemo uz svu neophodnu opremu, u organizacionom smislu, pomoći da Valjevo ima mlad bokserski klub kao ponos Valjeva i Valjevaca”, istakao je Borovčanin.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.