“Imlek” u “Danima domaćih” tokom oktobra u Europromu

U nastavku Europromove kampanje “Dani domaćih”, oktobar mesec je u znaku “Imleka”, tako da će potrošači u svim prodajnim objektima “ljubičaste trgovine” moći da kupe određene “Imlekove” proizvode po specijalnim akcijskim cenama.

“Vraćanje poverenja krajnjeg potrošača u domaći proizvod” rečenica je kojom se opisuje srž i cilj Europromove kampanja “Dani domaćih”, koja je započeta u septembru mesecu prošle godine. Menadžer za odnose s javnošću kompanije “Europrom” Bojana Perić kaže da je cilj jasno postavljen, ali da nije nimalo lako dostići ga. Govoreći o benefitima koje kampanja “Dani domaćih” ima na krajnje potrošaće, ona je istakla da su to svakako cenovna priča i upoznavanje sa domaćim proizvodima.

“Velika podrška i značaj ove kampanje za lokalnog proizvođača ogleda se u vidu promocije njihovih proizvoda, a i pomoći da što lakše i brže pronađu put do krajnjih potrošača. Što se tiče nacionalnih brendova i nacionalnih proizvođača koji postoje decenijama na našem tržištu, pomenuću kao primer upravo kompaniju “Imlek”. Sigurna sam da ne postoji potrošač u Srbiji koji nije upoznat sa “Imlekovim” proizvodima. Ali, to što je neko upoznat sa određenim proizvodima, ne mora da znači da zna informacije poput toga kakvu tehnologiju kompanija “Imlek” koristi za preradu mleka, odakle se pribavljaju sirovine za proizvodnju određenih proizvoda, koliki su kapaciteti, koliko na dnevnom nivou otkupi mleka od farmera, koliko se dnevno na nivou Srbije proizvede litara mleka. To su informacije koje su zanimljive, a koje prosečan potrošač nema priliku često ili u opšte da čuje. Te informacije su bitne, jer da bismo verovali nečemu moramo imati što više informacija o tome”, kazala je Bojana Perić.

Ona je posebno istakla da budućnost domaće privrede leži u rukama mladih i najmlađih generacija potrošača, koji će u mnogome odlučiti kako će se ta priča odvijati u narednom periodu.

“U njihovim glavama na vreme treba posejati to seme verovanja domaćem proizvodu, ne bojkota stranog već verovanja u domaće, jer svesni smo i sami da trenutna situacija nažalost u našoj zemlji nije takva i nikako nije dobro da se ta klima nastavi i kroz generacije koje dolaze”, naglasila je Bojana Perić.

Regionalni menadžer za odnose sa javnošću komppanije “Imlek” Marija Malović zahvalila se Europromu na pokretanju kampanje koja za cilj ima promociju domaćih proizvoda i istakla koliko je valjevski kraj važan za “Imlek”.

“Kompanija “Imlek” osnovana je 1953. godine i jedna je od najstarijih kompanija u zemlji. Sarađujemo sa preko 4.000 farmera širom Srbije, kao domaći prerađivač i proizvođač dnevno prikupimo oko milion litara mleka od srpskih domaćina,  što nas čini jednom od najjačih domaćih firmi. Valjevski okrug je nama jedan od najznačajnijih, ovde imamo oko 600 farmera i dnevno prikupimo 55 tona mleka”, kazala je Marija Malović i pozdravila ovdašnje farmerske porodice Žujević, Čitaković, Mojsilović, Belušević i Trišić od kojih “Imlek” otkupljuje mleko ekstra klase.

Kako je najavljeno ovom prilikom, od 1. novembra potrošači će u svim prodajnim objektima “Europroma” moći da pronađu žute obeleživače cena kojima će biti označeni proizvode koji se nalaze u okviru kampanje “Dani domaćih”, na kojima će biti prikazana važeća cena proizvoda za ceo taj meseca.

“To je još jedan alat i naćin da priču podignemo na viši nivo i da rezultati koji nastaju usled kampanje budu još izraženiji i pozitivniji”, rekla je PR menadžer valjevske kompanije “Europrom” Bojana Perić.

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.