IN MEMORIAM – BLAGOJE ĐEKIĆ ĐELE (1958-2019)

Juče je u Valjevu u 62. godini preminuo dugogodišnji snimatelj valjevskog dopisništva RTS-s i jedan od omiljenih “medijskih” kolega Blagoje Đekić Đele.

Rođen je na Blagovesti, 7. aprila 1958. godine, što mu je “odredilo” ne samo ime, već blažen osmeh i blaženu narav. Smiren, tih, dopadljiv na prvu loptu, jedinstven u ljudskoj dobroti i pitomosti, suvereno je bio omiljen među kolegama, ne samo iz medijske kuće za koju je radio, već i među ostalim medijskim poslenicima. Takvog čoveka bilo je lako voleti i treba biti zahvalan ako ste ga poznavali, još više ako vas je smatrao prijateljem.

 

Radio je kao snimatelj u valjevskom dopisništvu RTS-a od 1996. godine. Kolege koje su sa njim radile su ga cenile i poštovale ne samo zbog njegove ličnosti, već i zbog predanosti poslu, požrtvovanosti u radu i nesebične podrške koju je pružao svojim kolegama. Odlikovalo ga je snalaženje u svim segmentima televizijske tehnike. Na poziciji montažera radio je od 2010. godine, a 8 godina kasnije je penzionisan. Ostaće upamće kao izuzetno dobar čovek i pravi profesionalac, majstor svog zanata, učitelj mnogih snimatelja. Iza sebe je ostavio suprugu, dvoje dece i unuka.

 

Od Blagoja Đekića Đela njegova porodica, rodbina, prijatelji i kolege oprostiće se danas na Novom groblju u Valjevu. Opelo je u 12.30 časova, a sahrana u 13 sati.
Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine.