“Istok -Zapad”, dve decenije prijateljstva Valjeva i Pfafenhofena

U valjevskoj Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u sredu, 30. oktobra, u 19.30 časova, biće priređen umetnički program povodom obeležavanja 20 godina prijateljstva Valjeva i Pfafenhofena. U okviru sutrašenjeg programa posvećenom ovom jubileju biće upriličena izložba fotografija sa temom dve decenije prijateljstva dva grada, potom koncert muzičara iz Valjeva i Pfafenhofena i promocija CD-a sa njihovim muziciranjem “Istok-Zapad”.

Dve decenije saradnje ova dva grada, iznedrilo je nekoliko izvanrednih projekata na polju kulture, obrazovanja, ekologije, ali i brojne humanitarne akcije od strane Društva prijateljstva Valjevo – Pfafenhofen i Udruženja “Soziale Sculpture” iz Pfafenhofena. U sredu, u 19.30 časova, u holu MŠ “Živorad Grbić”, valjevskoj publici biće predstavljena izložba fotografija na kojoj su zabeležene poslednje dve decenije ovog lepog, humanog i kreativnog prijateljstva. Nakon izložbe usledićekoncert muzičara Valjeva i Pfafenhofena koji će izvesti muziku slovenskih i nemačkih kompozitora i promovisati CD “Istok-Zapad” kreiran u Pfafenohofenu u martu ove godine.

“Ideja da se kroz umetničku muziku iskaže zvuk i osobenost Istočne i Zapadne Evrope, ali i istina da najbolje izgledaju i zvuče kroz zajedništvo, realizovana je kroz muziciranje valjevskog dua “MiSS” ( Suzana Radovanović Perić -violina i Milica Prodanović – klavir) i tria “Schiren” iz Pfafenhofena (Anna Marie Daubner – cello, Christiana Sauer – viola, violina i Stefan Daubner – kontrabas, klabir). Projekat “Istok – Zapad” oživljen je kroz koncert pet muzičara u prostoru kulturnog centra “Kunstlerwerkstatt” i snimanje CD-a u Gradskoj kući u Pfafenhofenu. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije”, kaže direktorka ovdašnje Muzićke škole mr Suzana Radovanović Perić.

U programu obeležavanja 20 godina prijateljstva Valjeva i Pfafenhofena u valjevskoj muzičkoj školi, učestvuju Manfred Meyer – predsednik udruženja “Soziale Sculpture” (Pfafenhofen), dr Stefan Daubner – profesor muzike (Pfafenhofen), Dušica Rajevac, profesor Tehničke škole (Valjevo) i trio MiSS koji čine profesorke MŠ “Živorad Grbić” mr Snežana Stevanović i Milica Prodanović kao i direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.