“Iza nas su pune 4 godine eksperimenata kojim je partijska država kažnjavala Valjevo”

Grupa građana “Lokalni front Va – Slobodni ljudi” danas je simbolično ispred spomenika Proti Mateji Nenadoviću, jednom od organizatora Prvog srpskog ustanka i jednom od osnivača Praviteljstvujušćeg sovjeta serbskog, završila svoje predizborne aktivnosti, naglašavajući da je zahvaljujući veličinama poput Prote Mateje upravo iz našeg grada otpočelo oslobađanje Srbije.

Predstavnici GG “Lokalni front Va – Slobodni ljudi” na završnoj konferenciji za medije uoči predizborne tišine

“Za Lokalni front Va su otpor nepravdi i borba za bolje, borba na svakom koraku, jedini pravi način delovanja. Nismo čekali da nam “neko” stvori, pokloni, donese na poslužavniku, izbore na kojima ćemo “da pobedimo”. Svesni da neće biti lako, da ćemo biti napadani i od ugrožene vlasti i od jalove opozicije, odlučili smo se za otpor i borbu! Zato što Valjevo ne može preživeti još četiri godine zagađenog vazduha i tame u kojoj će već 22. juna ponovo biti zaboravljena izborna obećanja kakva slušamo decenijama”, kazao je nosilac liste “Lokalni front Va – Slobodni ljudi” Ljubomir Radović na završnoj konferenciji za novinare uoči predizborne ćutnje.

Sa završne konferencije za medije GG “Lokalni front Va – Slobodni ljudi”

On se osvrnuo na “pune četiri godine eksperimenta kojim je partijska država kažnjavala Valjevo”. Kako je rekao, partneri u aktuelnoj vlasti su tu prisutni i duže, jedni 12, a drugi već 8 godina. Svi mi smo, svesni toga ili ne, prema Radovićevim rečima, bili žrtve sistema, koji je negativnu selekciju u strankama doveo do apsurda, tako da su na vodeća mesta u gradu dospeli oni kojima tu ni po kakvom kriterijumu nije bilo mesto.

“Poslednje četiri godine Valjevom su vladali neznanje, prostakluk, korupcija, besramna pljačka javnih resursa, sve veće i masnije laži umesto obećanih velikih investitora. U industrijskoj zoni nisu nikla čak ni Potemkinova sela, a protiv zagađenja vazduha borilo se fantomskim poklonima iz Beograda. Rad Gradskog eća zaklonjen je gustim velovima tajnosti, a u Karađorđevoj 64 više ne važi ni Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja. Sve ovo pratilo je partijsko čerupanje najveće fabrike u gradu, nevešto skrivano lakirovkom medija plaćenih parama Valjevaca. Epidemija je nedavno, do kraja ogolila stvarnu prirodu klike kojoj je Valjevo kao plen bilo prepušteno”, naglasio je Radović.

Predstavnici GG “Lokalni front Va – Slobodni ljudi” na završnoj konferenciji za medije uoči predizborne tišine

Ljubomir Radović je istakao da Lokalni front Va na sve navedeno što se dešavalo godinama reaguje, upozorava, opominje i bori se.

“Bez lažne skromnosti, dugo smo bili jedini koji su se otvoreno suprotstavljali nesposobnima i nedostojnima u gradskoj vlasti. Drugi su mudro ćutali, otimali se oko mrvica ili bežali sa megdana pod ovim ili onim izgovorom”, zaključio je Ljubimir Radović, nosilac liste GG “Lokalni front Va – Slobodni ljudi”

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.