Izložba “Ispovesti” Vladimira Đekića u okviru “VAprila”

U okviru promocije mladih valjevskih umetnika “VApril 2018”, koju treću godinu zaredom organizuje ovdašnji Centra za kulturu, u petak 20. aprila u 19 časova u Holu ove kulturne ustanove biće otvorena izložba “ISPOVESTI” mladog valjevskog umetnika Vladimira Đekića, studenta master studija slikarstva Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Vladimir Đekić rođen je u Valjevu 1987. godine. Po završetku Valjevske gimnazije upisao je Fakultet primenjenih umetnosti – odsek dizajn tekstila. Potom se prebacuje se na Fakultet likovnih umetnosti i trenutno je na završnoj godini master studija slikarstva. Dobitnik je nagrade za crtež- studiju 2012. godine, koju dodeljuje FLU. Pored slikanja i crtanja bavi se digitalnom ilustracijom.

Učestvovao je na više kolektivnih izložbi:
2010 – Izložba studentskog crteža u Domu omladine Pančevo
2012 – Izložba studenata FLU u Domu kulture Valjevo “Tešnjarske večeri”
2013/2014 – Izložba malog crteža u Domu omladine
2013 – Izložba crteža u SKC-u (FESTUM)
2015 – Izložba Mozaik malog formata X
2016 – Izložba Mozaik malog formata XI

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.