Izložba “Odnosi” Dejana Bogojevića pred publikom u Kraljevu

U galeriji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Kraljeva prošle sedmice otvorena je izložba “Odnosi” multimedijalnog umetnika iz Valjeva Dejana Bogojevića. Ovo je 68. Bogojevićevo samostalno predstavljanje, a postavka sadrži slike iz novijih autorovih ciklusa. Izložbu je Otvorio Ivan Milunović, dilomirani slikar i predsednik Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Kraljeva.

Prema rečima istoričarke umetnosti mr Sonja Petrović Jagić, ova izložba u Kraljevu nam nudi jednog sasvim novog Dejana  – umetnika koji stalno likovnoj publici priređuje nova iznenađenja u istraživačkom i tematskom sadržajnom smislu, od ciklusa do ciklusa, od izložbe do izložbe.

“Nekada pomalo čudan za ljude koji ga ne poznaju i ne razumeju. Plovi kroz sedam svetova. Sjajan umetnik. Divna duša. Neverovatna energija. Želja da se što više da… Kao da svojim delovanjem zastupa ideju – svaka izložba novo delo. Ta deviza je postala gotovo zaštitni znak njegove autorske ličnosti koja konstantno istražuje, menja se iz dana u dan i traga za novim. U sebi. I oko sebe. Takav tip umetnika nosi u sebi nomadski poriv za promenama i kretanjima, osvajanjima novog terena, kao i neukotivu radoznalost duha. Njegovi radovi reaguju i daju odgovore, komentare, poruke kroz svoju umetničku aktivnost. U njima je prisutno sve što je u njemu, lepota, ljubav, strast, razni strahovi, želje, potrebe”, opisuje Dejana Bogojevića i njegove radove u likovnoj kritici u katalogu koji prati ovu izložbu mr Sonja Petrović Jagić, naglašavajući da je reč o umetniku koji “slika poeziju” i “govori slike” i da je slikanje neotuđivi deo njegovog života.

Izložba “Odnosi” Dejana Bogojevića u galeriji Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Kraljeva biće pred publikom dve sedmice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.