“JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo preneli informaciju dobijenu od građana”

Povodom komentara vezano za saopštenje JKP “Vodovod Valjevo” od 15. maja 2024. godine “Gradski vodovod stiže do ugroženih domaćinstava” saopštenjem za javnost oglasio se direktor ovog javnog preduzeća. Saopštenje prenosimo u celosti.

“JKP “Vodovod Valjevo” je tokom prošle godine dobio više zahteva građana Popučaka za dovođenje gradske vodovodne mreže do njihovih domaćinstava. U tim razgovorima građani su naveli da je došlo do zagađenja njihovih bunara te i iznelii svoje viđenje razloga zagađenja .

Upravo njihove razloge JKP  “Vodovod Valjevo” navelo je u informaciji dostavljenoj medijima. JKP “Vodovod Valjevo” prihvata odgovornost što u dostavljenoj informaciji za medije nije naveden izvor, odnosno način kako je  “Vodovod Valjevo” došao do saznanja.

Shodno navedenim činjenicama, neumesno je tumačenje da JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo bilo šta kako je rečeno “priznaju” vezano za uzroke zagađenja bunara. Nasuprot u javnosti iznetoj tvrdnji stoji i činjenica da JKP “Vodovod Valjevo” i aktuelna gradska vlast ne stoje i ne mogu se dovesti u vezu sa bilo kakvim istražnim radnjama, naročito ako se zna i javnosti je dostupna informacija da je dozvole i saglasnosti izdala prethodna vladajuće garnitura.

JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo, istine radi, priznaju sledeće: Izašli smo u susret zahtevu građana, izgradili smo vodovodnu mrežu, do potrošača na seoskom području doveli smo gradsku vodu visokog kvaliteta.

JKP “Vodovod Valjevo” istovremeno nije učesnik na predstojećim izborima kao odbornički kandidat,  kao što je  to slučaj sa  pojedinim licima koja su na društvenim mrežama dala tumačenje naše informacije. Ali, bez obzira na to, apelujemo na iste da u dnevno političke svrhe ne koriste JKP  “Vodovod Valjevo” koji je servis svih građana Valjeva  bez obzira na njihova politička opredeljenja, a pravo na vodu zagarantovano je Rezolucijom Generalne skupštine UN 64/292″, navodi se u saopštenju koje je potpisao Ivan Filipović, direktor JKP  “Vodovod Valjevo”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.