Još 31 osoba zaražena korona virusom u Valjevu

Prema stanju na dan 10. jula u 22 sata, u Valjevu je 31 novoobolelo lice od korona virusa, 9 osoba je hospitalizovano, u kućnoj izolaciji jnalazi se 196 naših sugrađana. Od početka epidemije u Valjevu je obolelo od COVID-19 ukupno 408 građana.

U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja obavljeno je 177 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama. U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo izvršen je 71 pregled i 6 prijema pacijenata na COVID i PRECOVID odeljenja. Na hospitalizaciji se nalazi 34 pacijenta.

U periodu od 1. do 10. jula u Zavodu za javno zdravlje Valjevo istraženo je više od 610 kontakata laboratorijski potvrđenih novoobolelih lica.

Broj uzetih briseva prema preseku stanja na dan 10. jula je 112 (Dom zdravlje 90, ZZJZ 14, OB Valjevo 8). Za prvih 10 dana jula meseca uzeto je ukupno 812 briseva (u Domu zdravblja 608, u Zavodu 125 i valjevskoj boilnici 69). Rezultati briseva uzetih prerthodnih dana su na čekanju.

“Analizom podataka u vremenskom periodu od 17. juna do danas, može se utvrditi da se broj novoobolelih uvećao za 211, broj lica  koja se leče u kućnoj izolaciji se uvećao za 192 lica, a broj izlečenih lica je samo 8. Broj pregleda u COVID ambulantama se uvećao više od 10 puta, oko 600 lica iz kontakata sa novoobolelim je u kućnoj samoizolaciji, što ukazuje na visoku aktivnost virusa u našoj sredini”, piše između ostalog u poslednjem epidemiološkom izveštaju na sajtu Grada.

Kada je reč o drugim opštinama Kolubarskog okruga, još 3 osobe su zaražene, 2 su iz Uba i 1 iz Ljiga.  Još 8 osoba je hospotalizovano (5 iz Uba, 2 iz Ljiga i 1 iz Lajkovca), a 37 lica nalazi se u kućnoj izolaciji (14 iz Uba, 12 iz Mionice, 7 iz Lajkovca, 3 iz Ljiga i 1 iz Osečine).

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.