Lokalni front Va zahteva raspuštanje Kriznog štaba, ostavke premijerke i ministra zdravlja, imenovanje novog gradskog Štaba…

Udruženje “Lokalni foront Va” oglasilo se saopštenjem za javnost povodom aktuelne situacije i zbog svega što se događa u Valjevu i Srbiji. Navodi se, između ostalog, da mladi ljudi više neće da se nesposobni ministri i vlade, uobraženi predsednik i politikantski krizni štabovi igraju njihovim žiovotima. U saopošetnju su “frontovci” izneli 5 zahteva, među kojima su raspuštanje Kriznog štaba Vlade Srbije, ostavke premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, hitna konstitutivna sednica Skupštine grada Valjeva, raspuštanje gradskog Štaba za vanredne situacije i dr.

Saopštenje Lokalnog fornta Va prenosimo u celosti:

Srbiji je bilo potrebno samo dvadesetak sati da se probudi iz mučnog sna. Probudilo je nekoliko hiljada mladih po gradovima Srbije koji su glasno, jasno i ubedljivo izjavili da neće nasilje. Ni besno orgijanje maskiranih batinaša, ni pendreke ostrvljenih policajaca.

Ponajviše, mladi Srbije više neće da se njihovim zdravljem i životima igraju nesposobni ministri, nesposobne vlade, uobraženi predsednik i politikantski krizni štabovi koji su prešli put od podsmevanja virusu do zastrašivanja virusom. Potom su raspustili bolnicu na Sajmu, bučno proslavili pobedu nad koronom i danima se njome hvalili. Da bi danas isti virus iznenada postao krunski dokaz da su protesti mladih u Srbiji „baš sada“ nepotrebni i opasni!

Zbog svega što se u Srbiji događa, još više zbog onoga što se u Valjevu događalo i ponovo događa, Lokalni front Va zahteva sledeće:

1. Raspuštanje tzv. Kriznog štaba Vlade Srbije kao neustavnog, nezakonitog i nepotrebnog organa državne represije.

2. Ostavke predsednice vlade Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara zbog nepoštovanja člana 27. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

3. Hitno aktiviranje stručnog Nacionalnog tela za upravljanje kriznim i vanrednim situacijama u zdravstvenom sektoru, predviđenog Programom zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama objavljenim krajem 2018. godine.

4. Hitnu konstitutivnu sednicu Skupštine grada Valjeva, raspuštanje gradskog Štaba za vanredne situacije, otvaranje istrage o trošenju sredstava iz budžeta grada i donacija tokom vanrednog stanja.

5. Hitno usvajanje gradske Procene rizika od katastrofa i Plana zaštite i spasavanja za područje grada Valjeva, imenovanje novog Štaba za vanredne situacije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.