JP “Kolubara”: Narodna stranka prenela dezinformacije

Reagujući na konferenciju za medije Miloša Milivojevića, predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo, saopštenjem za javnost oglasilo se Javno preduzeće “Kolubara” koje upravlja hidrosistemom Stubo-Rovni. U saopštenju koje je potpisao Ivan Beljić, novoimenovani v.d. direktora JP “Kolubara”, demantuju se i nazivaju netačnim informacije koje je Milevojević izneo vezano za ispuštanje vode 10. novembra 2022. na brani. Kako je navedeno u saopštenju, JP “Kolubara” je tog datuma, na zahtev ovlašćenih izvođača radova “Hidro-tan” doo Beograd, u skladu sa regularnom procedurom, otvorilo evakuacioni organ brane “Stubo-Rovni” radi ispitivanja uticaja kinetičke energije ispuštene vode na stabilnost obala-utvrda u zoni novoprojektovane i izgrađene MHE “Rovni”.

“JP “Kolubara” je po planu i dinamici izvođenja radova na izgradnji mini hidroelektrane “Rovni” smeštene u podbranskom delu, dana 10. novembra 2022. godine, na zahtev ovlašćenih izvođača radova “Hidro-tan” doo Beograd, u skladu sa regularnom procedurom otvorilo evakuacioni organ brane “Stubo-Rovni” radi ispitivanja uticaja kinetičke energije ispuštene vode na stabilnost obala-utvrda u zoni novoprojektovane i izgrađene MHE “Rovni”. Ispitivanja su rađena u skladu sa pravilima struke, u prisustvu ovlašćenog izvođača radova na MHE i odgovornog lica JP “Kolubara”. Po završetku ispitivanja regularnom procedurom je zatvoren evakuacioni organ brane. Izvršena ispitivanja nisu zahtevala posebne mere u smislu obaveštavanja stanovništva u priobalju reke Jablanice, jer je postojeći proticajni profil korita reke dimenzionisan da može nesmetano da primi 50 m3/s, a da pri tome ne dođe do izlivanja u priobalju. JP “Kolubara”, kao i do sada, i ovoga puta se ponašalo u skladu sa važećim propisima i pravilima struke”, navodi se u saopštenju JP “Kolubara”.

U informaciji upućenoj javnosti ističe se da su prenete dezinformacije izazvale uznemirenje i nespokoj kod građana i narušile ugled ovog javnog preduzeća koje će preduzeti odgovarajuće mere kod nadležnih organa u cilju pronalaženja odgovornog lica čijim je ponašanjem izazvana ova neželjena situacija.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.