Koncert dobrodošlice “Muzika na dlanu”

Tradicionalnim Koncertom dobrodošlice u četvrtak, 10. oktobra, s početkom u 19 časova, Muzička škola “Živorad Grbić” zvanično otvara novu koncertnu sezonu “Muzika na dlanu”. Prvu ovogodišnju muziku na koncertnom podijumu kroz Koncert dobrodošlice oživljavaju profesori škole i Devojački hor škole i simbolično je posvećuju najmlađima, učenicima prvog razreda.

“Vrlo smo svesni činjenice da je ljubav prema muzici koju su naši prvaci osetili u sebi, glavni razlog što je ove godine MŠ “Živorad Grbić” upisala preko stotinu prvaka u svoju matičnu školu i dva izdvojena odeljenja u Lajkovcu i Mionici. Ta deca, intuicijom su oživeli muzikalno biće u sebi a naše je da svojim angažovanjem, kreativnošću i svojim muzičkim izrazom dokažemo da su napravili sjajan izbor. Iz tog razloga, prvi koncert u školskoj godini jeste koncert profesora. On je izraz naše dobrodošlice, zadovoljstva i svesti da samo poklanjanjem muzike možemo razviti i želju za muziciranjem kod naših učenika”, kaže direktorka Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić.

Takođe, Koncert dobrodošlice ustanovljen je kao redovan koncertni program škole da bi valjevsku publiku iznova podsećao na umetnički potencijal koji postoji u ovom gradu. “Muzićka škola “Živorad Grbić” jedna je od retkih muzičkih škola u Srbiji čiji profesori imaju bogatu koncertnu aktivnost. To je naša prednost ali pre svega naš identitet i sa ponosom ga prezentujemo javnosti svake godine”, završava direktorka mr Suzana Radovanović Perić.

I ove godine, valjevska muzička škola ostaže dosledna u kreiranju kvalitetnog muzičkog programa i nastaviti sa negovanjem tradicije, koju je kao jedna od vodećih institucija kulture u gradu razvila kroz 65 godina rada. U periodu od oktobra do juna, valjevska muzička škola će biti domaćin vodećih imena muzičke umetničke scene, ali i promoter modernijih žanrova i valjevskih talenata koji su svoj umetnički put nastavili van granica naše zemlje. Podsećamo da je samo u toku prošle godine, muzička škola realizovala preko 20 koncerata a među umetnicima koji su nastupali izdvajamo kamerni gudački orkestar “Gudači Sv. Đorđa” (Beograd), Trio “Aura” (Skoplje), NS Guitar Quartet (Novi Sad), Vasila Hadzimanova, vodeća imena u oblastima svog stvaralaštva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.