Rekonstrukcija ulazne trake u Valjevo

U toku je etapna rekonstrukcija Ulice Vladike Nikolaja, u dužini od 2500 metara. Vrednost rekonstrukcije je 15 miliona dinara, a investitor je JP „Putevi Srbije“. Danas je počelo asfaltiranje dela trake od Biroa do OŠ „Nada Purić“, a sledi detaljna rekonstrukcija dve deonice u Popučkama i na Iverku, čime će tzv. ulazna traka u Valjevo, biti u potpunosti sređena. Rekonstrukcija saobraćajne trake podrazumeva kompletnu zamenu asfaltne podloge, a ne samo krpljenje rupa, što je veliki i značajan posao koji se radi uz podršku države Srbije.

Saobraćaj

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je obilazeći radove podsetio da je u poslednjih godinu i po dana asfaltirano skoro 80 kilometara puteva i da se radi ne samo na selu, već i u gradu.

Slobodan Gvozdenović

„Nedavno je rekonstruisana Užička ulica sa rasvetom. Grad će iduće godine uraditi trotoare u Ulici Vladike Nikolaja, a pošto smo dobro uradili ovaj posao u Pantićevoj i Dušanovoj ulici, stekli smo poverenje „Puteva Srbije“ da smo odgovorna i kompetentna gradska vlast, sviđalo se to nekome ili ne, ali to je činjenica. Rekonstrukcija Duplih traka, kako Valjevci zovu ovu ulicu je nešto što je bilo neophodno, pogotovo u periodu jesen-zima koji nailazi“, rekao je gradonačelnik i najavio nastavak asflatiranja seoskih puteva.

„Nadamo se da će nas vreme poslužiti. Biće tu sela koja do sada nisu bila obuhvaćena dosadašnjim radovima. Na žalost, neka sela će ostati da se rade za iduću godinu. Na teritoriji grada Valjeva ima sedam hiljada kilometara puteva, pa je apsolutno nemoguće uraditi sve odjednom. Trudimo se da prioriteti budu ispoštovani i da kriterijumi šta je neophodno, budu objektivni. Mislim da smo do sada sasvim uspeli u tome i da se na selu dosta radilo. Nismo uopšte zapostavili ni grad, a dokaz je što radimo najprometniju ulicu u gradu, a to su Duple trake, zaključio je gradonačelnik Valjeva i najavio još rekonstrukcija ulica, koje finansira Grad.

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.