Konkurs za književnu nagradu „Radovan Beli Marković“

Gradska biblioteka Lajkovac je 12. avgusta raspisala Konkurs za književnu nagradu „Radovan Beli Marković“, koji će biti otvoren do 1. septembra.

RBM-1

Nagrada se dodeljuje za roman, zbirku pripovedaka ili pripovetku objavljenu na srpskom jeziku u 2021. godini, do datuma otvaranja konkursa. Pobedniku konkursa sleduje povelja i 100 hiljada dinara.

Radove treba dostaviti u tri primerka sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom na adresu: Gradska biblioteka Lajkovac, Vladike Nikolaja 6, 14244 Lajkovac.

Žiri će rezultate saopštiti u periodu od 1. do 5. oktobra, a nagrada će svečano biti uručena 10. oktobra 2022. godine, na rođendan književnika Radovana Belog Markovića.

Ovo je još jedna aktivnost kojom će Lajkovčani čuvati sećanje na svog najpoznatijeg sugrađanina, nakon odluke Skupštine opštine da Gradska biblioteka ubuduće nosi njegovo ime. Poznati srpski književnik preminuo je 19. januara ove godine u svom domu u Lajkovcu, u 75. godini.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.