KUD “Kosta Abrašević” najavljuje nesvakidašnji folklorni doživljaj na sutrašnjem koncertu

U subotu, 11 . januara, od 19 časova, na sceni Centa za kulturu Valjevo održaće se veliki folklorni koncert KUD “Kosta Abrašević”, kojim ovo društvo započinje novu godinu. Sudeći najavama, koncert pod nazivom “Zaveštanje” biće nesvakidašnji za valjevske prilike.

Direktor KUD “Kosta Abrašević” Katarina Ašković kaže da je reč o koncertu sa novim pristupom folkloru i kakav po svojoj organizaciji do sada nismo imali u Valjevu.

“Sigurna sam da će Valjevci zaista uživati, jer smo se trudili da uvedemo nešto novo, jedan novi pristup folkloru i da svо naše znanje i umeće prikažemo kroz jednu zanimljivu priču. Verujemo da Valjevo i Valjevci to zaslužuju. Okupili smo sjajnu ekipu, naši igrači su spremni”, kaže Katarina Ašković.

Kako navodi, za sutrašnji koncert pripremljeno je 15 koreografija koje daju pravu sliku lepote našeg folklora, s tim da će prvi put na sceni biti viđene dve nove koreografije.

“Koncert je pripremljen kao svojevrstan audio-vizuelni doživljaj i u tome nam je pomogao koreograf Vladimir Spasojević, koji je dao nemerljiv doprinos svojim zaista priznatim stručnim umećem na čemu mu se zahvaljujemo. Tu su hor i naš orkestar u kome su ozbiljna i značajna imena muzičara i još mnogo toga”, kaže Katarina Ašković.

Iz KUD “Kosta Abrašević” kažu da je za njima vrlo uspešna godina sa nizom nastupa u zemlji i inostranstvu. Grčka, Rumunija, Poljska, samo su neke od turneja na kojima je ovo Društvo imalo priliku da pokaže svoje igračko umeće. Krajem prošle godine u Valjevu su uspešno organizovali “Susrete Abraševića”, a  tokom jeseni KUD-u su se pridružili i novi mladi igrači.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.