Lajkovac dobija modernu Zelenu pijacu

Na prostoru budućeg Agrobiznis centra, u delu Lajkovca koji se zove Vojni krug, danas je počela izgradnja nove Zelene pijace. Vrednost investicije je 17 miliona dinara. Pijaca će biti pokrivena, sa zatvorenom mlečnom halom, opremljena po savremenim standardima. Početku radova prisustvovao je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima, koji je ovaj projekat stavio u kontekst uređenja i modernizacije centra Lajkovca.

“Svedoci smo da trenutno imamo dva veća gradilišta u centru Lajkovca, a jedno od njih je u Vojnom krugu, gde je konačno počela izgradnja moderne Zelene pijace. Ona će upotpuniti Agrobiznis centar, projektovan pre sedam-osam godina. Ako nas vreme posluži nadam se da ćemo već u februaru imati modernu pijacu, koja će biti pokrivena, imati mlečnu halu i sve neophodne uslove koje budući zakupci tezgi zaslužuju. Ono što je takođe bitno, početkom izgradnje nove pijace konačno su se stekli uslovi da raspišemo tender za izgradnju parka na mestu sadašnje pijace. Dakle, očekujemo da u februaru konačno počne i uređenje tog prostora gde će biti moderan park sa pratećim mobilijarom. Na taj način ćemo polako zaokružiti celinu oko zgrade opštine, čineći da centar Lajkovca poprimi obrise gradića. U sklopu osavremenjavanja centra Lajkovca, očekujemo da parterno uređenje ispred zgrade opštine bude završeno u februaru. Akcenat ćemo staviti i na uređenje šetališta na reci Kolubari, tako da se trudimo da planski gradimo i ulepšavamo Lajkovac. Još jednom naglašavam da sve ono što smo obećali to i privodimo kraju, tako da građani Lajkovca konačno mogu da imaju poverenje da opštinska vlast realizuje ono što planira budžetom.” – rekao je prvi čovek lajkovačke opštine.

Vrednost izgradnje Zelene pijace je 17 miliona dinara, uređenje partera ispred zgrade Opštinske uprave oko 15 miliona, dok će park na mestu sadašnje pijace biti projektovan na šest miliona dinara.

Za Opštinu Lajkovac – PR agencija “Pristup”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.