LF: “Ne vrede prazne predsednikove priče, bolne istine svesni su i radnici Krušika”

Na godišnjicu od posete predsednika Aleksandra Vučića valjevskom Krušiku, predstavnici Lokalog fronta Va ponovo su se 9. marta okupili isped glavne kapije ove fabrike, ali ovog puta bez transparenata, sa namerom da javnost, između ostalog, podsete da je predsednik pre godinu dana radnicima HK Krušik obećavao kule i gradove, ali i da sugrađanima poruče da predsednikove prazne priče ne vrede, da je šargarepa pojedena i da je ostao samo štap.

Sa konferencije za medije Lokalnog fronta Va ispred glavne kapije Krušika

“Danas je 9. mart. Odavno nije 1991. godina, ali kao da jeste. Pre tačno godinu dana, Lokalni front Valjevo je sa našeg fronta, glavne kapije “Krušika”, poslao svemoćnom predsedniku najveće stranke jedinu moguću poruku – Niisi dobrodošao! Nije se usudio da prođe pored nas. Sproveden je kroz sporednu kapiju. Na masovnom skupu, radnicima “Krušika” je obećao kule i gradove. Za to vreme “najsmešniji virus” je već harao Srbijom. Iako je to znao, ćutao je o činjenici da je svako okupljanje iskra koja će raspaliti novo žarište. U godini koja je od tada protekla razbolelo se preko 8.500 Valjevaca. Umrlo, kažu, njih 180. Od posledica zagađenja “vazduha” koje svi vidimo, još na stotine. Čak i oni koji pred tim brojevima okreću glavu, bolno su svesni tragične istine. Slične bolne istine svesni su i radnici “Krušika”. Ne vrede prazne predsednikove priče. Zaposlenih je sve manje, nema novih poslova na vidiku, nema ove godine ni novih obećanja. Šargarepa je pojedena, ostao je samo štap”, kazao je u obraćanju medijima aktivista Udruženja “Lokalni front Va” Dejan Đerić.

Dejan Đerić, aktivista Lokalnog fronta Va

Ivan Manić je na konferenciji za novinare rekao da je Srbija mnogo pre korona virusa bila zaražena korupcijom i kriminalom, ali da predsednik Vučić to nije primetio do skora, sve dok “neposlušni igrači” nisu postali opasni i po njega.

“Odavno gledamo kako poslušni igrači u navijačkim dresovima rasturaju proteste, tuku okupljene građane i prave bakljade po krovovima. Smetaju im neke izložbe, neki novinari, neki glumci, ili prosto neki neposlušni građani. A onda je, gle čuda, nakon “Krušika” i “Jovanjice” i predsednik najveće stranke primetio da u Srbiji buja kriminal. On to, naravno, do skoro nije video. Ti isti, sada neposlušni igrači, postali su opasni. Do sad samo po nas. Čini se sada i po njega”, kazao je “frontovac” Ivan Manić.

Ivan Manić, aktivista Lokalnog fronta Va

On se osvrnuo i na “rokadu” izvšenu na pozicijama ministar policije – ministar odbrane.

“Pošteni i lojalni ministar policije je u međuvremenu postao pošteni i (ne)lojalni ministar odbrane. Reklo bi se “rokada”, taktička žrtva figure u šefovoj partiji šaha sa građanima. Potpisi dva ministra omogućili su milione evra zarade rođacima, kumovima i, verovatno, zaslužnim tetkama. Ko zna, tetke možda i progovore. Gradska uprava, ipak je morala priznati da građanima Valjeva pripada 825 miliona dinara u akcijama Krušika”, rekao je Manić.

“Frontovci” Dejan Đerić i Ivan Manić

Na kraju svog obraćanja Manić je spomenuo da je u godini za nama pokušano da se uništi Lokalni front Va, ali da je to bio neuspešno.

“Lokalni front Valjevo i dalje živi, bori se i jači je nego pre. Za sve koji su se prodali za krupnije i sitnije mrvice sa stola najmoćnijih samo jedno pitanje – Dokle? Za sve ostale poruka – Nećemo odustati”, poručio je Ivan Manić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.