“Maglešovci” edukovali, sređivali, ali i uživali u prirodi

Nastavilo je PSD “Magleš” u nedelji za nama da uživa u prirodi, a njihovi članovi su učestvovali na više različitih akcija.

Jablanik

Redovne aktivnosti su startovale praktično i pre vikenda, u ponedeljak i četvrtak, 3. odnosno 6. juna. Planina je bila zamenjena učionicama OŠ „Nada Purić“, ali je u prvom planu i dalje bila priča o planinarenju. Ulogu predavača imali su Ranka Lujić i Dragan Pantelić, koji su u inspirativnom tonu održali tribine učenicima drugog i četvrtog razreda.

Tribina

“Bilo je veoma aktivno na prezentaciji. Učenici četvrtog razreda su najpre slušali, a potom postavljali pitanja. Razmenjivali su sa predavačem svoja iskustva, znanja i objašnjavali prirodne pojave i načine zaštite od vremenskih neprilika, kao što su grad i grom “, bile su, između ostalog, impresije predstavnika OŠ “Nada Purić”.

Vizićki susreti

Osim edukativnog karaktera, jedno od najstarijih društava u Srbiji provelo je kompletan vikend u prirodi. Neumorni članovi, poput Momčila Lučića i Gorana Goloskokovića, izdvojili su vreme i ponovo sređivali Dom na Novakovači. Prema poslednjem raportu, trava je pokošena, lipa orezena, raskrčena je i nova staza, pa se uskoro očekuje i prezentacija iste.

Druga grupa planinara bila je, takođe, na Jablaniku, ali u kratkoj šetnji i prijatnom druženju u sve popularnijem kampu P. R. C. “Joks”. Kraj vikenda nije značio i povratak u urbaniju sredinu.

Ostrovica i Rudnik

Imajući u vidu bogatu ponudu, kao i različite afinitete članova PSD “Magleš”, organizovana je akcija na Ostrovici i Rudniku, uz neozaobilaznu mogućnost da se oseti čar ferate i penjanja sa opremom. U sklopu zanimljive avanture posećeni su i arheološki lokaliteti – praistorijski rudnik Prljuša i ostaci srednjovekovne crkve i groblja u Dićima. Nedelju je obeležila i perfektna organizacija 10. “Vizićkih susreta planinara”. Domaćin je bilo PD “Ravničar” iz Bačke Palanke, a “Magleš” je i ovde imao predstavnike – tri na stazi od 21 i četiri učesnika na turi od 15 kilometara.

PSD “Magleš”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply