Trijumf Pešića, Kojić srebrni

Na Međunarodnom memorijalnom turniru “Ivan Frgić – Žuti” koji je minulog vikenda održan u Somboru, mladi rvači valjevske “Mladosti” osvojili su 3 medalje – jednu zlatnu i jednu srebrnu u kadetskoj konkurenciji i jednu bronzanu u uzrastu poletaraca. Zlatom se okitio Ognjen Pešić, srebno odličje osvojio je Uroš Kojić, dok je Vukašin Radovanović bio bronzani poletarac.

IMG-d44d04bf321662626f2d91bf215e094f-V

Nakon tri pobede, Ognjen Pešić (kategorija do 92 kg) i Uroš Kojić (kategorija do 80 kg) ušli su u finale i borbe za najsjanije odličje. Pešić je finalu bez većih poteškoća rešio meč u svoju korist na bodove protiv Frgića iz ekipe domaćina, inače unuka rvača u čiju slavu se i održava ovaj turnir u Somboru. Kojić, koji je megdan delio sa predstavnikom beogradskog Partizana, vodio je 3:0 posle prve runde, međutim nakon nešto pasivnijeg rvanja sudija ga sankcioniše i u parteru nije uspeo da odbrani okret protivnika. Nažalost, meč je izgubio rezultatom 3:3, jer je protivnik poslednji osvojio bodove. Mladi Vukašin Radovanović je uz dve pobede i dva poraza stigao do bronze u svom uzrastu.

“Pešićev trijumf za kraj prvog dela sezone. Napominjali smo već nekoliko puta da je zlato blizu, verovali u to i evo ostvarilo se. Kojić posle pauze zbog povrede kolena prvo finale, polako se vraća u takmičarski i pobednički ritam. Značajno iskustvo i za Radovanovića. Pored turnira lepe vesti stižu i iz Rvačkog Saveza Srbije, nacionalni trening centar počinje sa radom na Košutnjaku tako da će to svakako doprineti sveukupnom razvoju našeg sporta. Sada nas očekuje kraća pauza do prvih kampova i priprema.”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply