Maša opet najbolja

Na upravo završenom Međunarodnom plivačkom mitingu “22. april 2019” u Banja Luci, u sklopu Velike nagrade balkanskih gradova, Sarajeva, Beograda i Banja Luke, naša Maša Cvetković dokazala je da je u ovom trenutku najbolja plivačica u Srbiji do 12 godine.

U poslednjoj trci takmičenja na 1.500 metara slobodnim stilom Maša je postavila novi rekord Srbije za devojčice do 12 godina, sa vremenom 19.32.33, što je za 16 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda, koji je Nađa Lazarević postavila 2016. godine i koji je iznosio 19.48.20.

Na istom takmičenju Maša je osvojila ukupno 5 medalja, od čega 4 zlatne (100, 200, 400 metara kraul i 200 metara leđno) i jednu srebrnu medalju u disciplini 100 metara leđnim stilom. U ukupnom plasmanu Maša Cvetković zauzela je prvo mesto u kategoriji devojčica uzrasta 11 i 12 godina i osvojila pehar.

Da podsetimo, Maša već drži dva nacionalna rekorda za devojčice do 11 godina disciplini 1.500 metara slobodnim stilom u velikim i u malim bazenima.

Ovu godinu započela je takođe sjajnim rezultatima. Na Prvenstvu Srbije za kadete, koje je u martu održano u Somboru,  Maša je bila ubedljivo najbolja plivačica u svom godištu (2007). U disciplinama 400 i 800 metara kraul, kao i u disciplini 200 metara leđnimstilom ona je bila ubedljivo prva u kategoriji mlađih kadeta. U ukupnom plasmanu (devojčice 2006. i 200.7 godište) Maša je zauzela 9. mesto sa 509 FINA bodova. Ona je ujedno i jedina mlađa kadetkinja koja je isplivala preko 500 FINA bodova.

Na poziv selektora plivačke reprezentacije Srbije Igora Beretića, mlada plivačica kluba “La Kolubara” iz Lazarevca  Maša je od 2. do 5. aprila boravila u Razvojnom kampu kadetske selekcije Plivačkog saveza Srbije. Na spisku se naslo 12 najboljih plivačica naše zemlje rođenih 2006. i 2007. godine. Kamp je održan u Nacionalnom trenažnom centru  u Košutnjaku, a uz  selektora Beretića treninge su vodili Dejan Pejinović predsednik Stručnog saveta PSS, kao i treneri plivačke reprezentacije Srbije.

Na ovaj način ova vredna devojčica opravdala je nagrade koje je zasluženo dobila, a to su Nagrada grada Valjeva u oblasti sporta, kao i nagrada najbolje mlade sportiskinje Valjeva, koju dodeljuje Sportski savez Valjeva.

 

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.