“Mi – snaga naroda” i POKS formirali Ujedinjenu patriotsku opoziciju: Oslobodimo Valjevo!

Valjevski odbori pokreta “Mi – snaga naroda” i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) postigli su dogovor o predizbornoj koaliciji koja će nositi naziv “Ujedinjena patriotska opozicija”. Kako se navodi u zajedničkom saopštenju novih koalicionih partnera, kampanja će biti usmerena na ekologiju i očuvanje prirode, smanjenje aerozagađenja, obustavljanje iskopavanja litijuma u našem kraju, takođe na smanjenje broja kladionica u Valjevu, podršku porodicu, renoviranju ginekologije i poboljšanju života na selu.

Collage_20240409_130933

“Borićemo se za sve što će vratiti pristojan život našim sugrađanima. Od infrastrukture, fabrika, poljoprivrede, zdravstva, kulturnih institucija, do ekologije i samog životnog standarda u Valjevu. Mi nismo u zatvorenoj koaliciji i u pregovorima smo sa još nekoliko pokreta i udruženja, sa kojima ćemo izaći na izbore. Nikakva saradnja, niti pregovori neće se dogoditi sa Srpskom naprednom strankom, Srpskom radikalnom strankom ili Socijalističkom partijom. Otvoreni smo za saradnju sa svima koji nemaju nikakvih dogovora niti delovanja sa pomenutim partijama. Cilj nam je potpuno ujedinjenje stranaka i pokreta desnice i desnog centra, ali ne po svaku cenu. Cena koju neko mora platiti da bi ušao u pregovore sa nama jeste garancija da neće imati predizbornu ili postizbornu saradnju sa SNS, SPS ili SRS”, istakli su u zajedničkom saopštenju lideri valjevskih odbora POKS-a i pokreta “Mi – snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović” Marija Ilić i Stefan Stefanović.

Dalje se navodi da će se “Ujedinjena patriotska opozicija” boriti da “očisti grad od tragova crvene kuge – Komunizma, da sačuva našu lepu istoriju, tradiciju i ćirilicu”:

“Da možemo izaći svetlog obraza pred ustaničke pretke Iliju Birčanina, Aleksu Nenadovića, Hadži Ruvima, Petra Molera, pred vojvodu Mišića i generala Mihailovića, pred duhovne oce vladiku Nikolaja i oca Justina Popovića. Da naše potomstvo zna za svoje korene i da se tim korenima ponosi”.

IMG-081296b87f656616eb8a093f63c24b71-V (1)

 

 

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.