Ministar Šarčević: “Zapošljavamo za stalno i uvodimo tutore”

Ministar prosvete Mladen Šarćević kaže da je cilj tog ministarstva da zaposli što više prosvetnih radnika koji čekaju od 2014-2015. godine na radni odnos. Najavio i uvođenje mentora.

Održan sastanak ministra Mladena Šarčevića i reprezentativnih sindikata zaposlenih u prosveti Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević održao je danas sastanak sa predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i GSPRS Nezavisnost.

Tema sastanka je biola raspisivanje konkursa za zapošljavanje na upražnjenim radnim mestima gde zaposleni rade na određeno vreme.

“Cilj u narednom periodu je da zaposlimo što više prosvetnih radnika koji čekaju od 2014-2015. godine na radni odnos i želim da istaknem da nam je potreban kvalitet, ali i motivisani zaposleni. Sledeći korak je uvođenje mentora odnosno tutora u sistem rada, što će umnogome olakšati funcionisanje škola”, stakao je ministar Šarčević.

Cilj Programa obuke za mentora je osposobljavanje nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika da uvodi u posao pripravnika – nastavnika, vaspitača i stručnog saradnika – i da ga pripremi za polaganje ispita za licencu.

Sindikati su se složili da se na ovo dugo čekalo i podržavaju ministarstvo u ovoj inicijativi. U narednom periodu radiće se i na ostalim segmentima unapređenja novih kategorija sistema rada.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.