Mionica domaćin Državnog prvenstva u rukometu Ž-12

Mionici je pripala čast da prvi put u istoriji bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica i Banja Vrujci ugostiće od 24. do 26. maja 12 najboljih srpskih rukometnih ekipa iz Beograda, Novog Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Aranđelovca, Vrbasa, Kanjiže, Petrovca na Mlavi, Radinca, Umčara.

Mionica - Hala sportova

Hala sportova Mionica

Sve utakmice predstojećeg prvenstva igraju se sportskoj dvorani “Mionica”, a prva utakmica je na programu u petak, 24. maja, u 10 časova. U nedelju, 26. maja, igraju se finala, nakon čega sledi ceremonija proglašenja pobednika i dodela pehara i medalja.

“Svako državno takmičenje je idealna prilika za promociju, tako je i ovo prvenstvo dobro za promociju Mionice, ali i celog našeg kraja. To je prilika da vidimo najbolje ženske timove i mlade igračice Srbije na jednom mestu, koje su budućnost našeg ženskog rukometa. Veliku zahvalnost dugujemo vodećim ljudima iz Rukometnog saveza Srbije što su odredili da se u Mionici, generalno u našem kraju, održi jedno ovako veliko takmičenje na kojem ćemo proglasiti prvaka države i koje će okupiti sam vrh Rukometnog saveza i brojne ljubitelje i poštovaoce ovog sporta. Daćemo sve od sebe da se ovo prvenstvo organizujemo na najbolji mogući način, da sve ekipe, službena lica, gosti i navijači odu sa najlepšim utiscima i uspomenama iz Mionice i da joj se, naravno, ponovo vrate”, kazao je Vukašin Radosavljević, odgovorno lice ispred Rukometnog Saveza Srbije i lokalne samouprave za organizaciju ovog Državnog prvenstva, inače jedan od osnivača Sportskog udruženja “VA Handball” koje, osim Valjeva, više od dve godine ima školu rukometa upravo u Mionici.

Vukašin Radosavljević

Vukašin Radosavljević, odgovorno lice ispred Rukometnog Saveza Srbije i lokalne samouprave za organizaciju Državnog prvenstva u rukometu Ž-12

“Rukometni savez Srbije prepoznao je u naš potencijal za pomoć u organizaciji ovog Državnog prvenstva, jer su već upoznati sa kvalitetom rada SU “VA Handball” sa mlađim kategorijama i u Valjevu, gde imamo oko 140 polaznika i u Mionici, gde trenira 50 malih rukometaša. Mogu slobodno reći ii sa ponosom da su nas veliko interesovanje dece, naš angažan i promocija rukometa kao sporta u Mionici, delegirali da budemo ta važna karika i kopča u organizaciji ovog značajnog trodnevnog takmičenja”, pojašnjava Vukašin Radosavljević, potpredsednik SU “VA Handball” uz podatak da je 6 igrača iz “VA Handball”-a do sada bilo pozvano na širi spisak rukometne reprezantacije Centralne Srbije, od čega je dvoje iz Mionice.

Hala sportova Mionica (1)

Radosavljević kaže da će Mionica i Banja Vrujci narednog vikenda ugostiti 200 učesnika predstojećeg Prvenstva Srbije u rukometu.

“Organizacija za sad ide po planu. Očekuje se oko 200 učesnika, tu su naravno mlade rukometašice, treneri, lekari, službena lica, funkcioneri Rukometnog saveza Srbije. Pre svega, tu će biti selektor ženske pionirske reprezentacije Ljiljana Marković, najavljen je dolazak potpredsednice Rukometnog saveza Ane Živanović, člana Upravnog odbora Saveza Milana Nedeljkovića, predsednika Kolubarskog okruga Rukometnog saveza Centralne Srbije Kosovo i Metohija Saše Pavlovića. Očekuje se i dolazak Željka Radojevića, rukovodioca Sportskog sektora Rukometnog saveza i generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Aleksandra Brkovića. Želim da se zahvalim prijateljima i saradnicima, celom timu ljudi iz sportske dvorane “Mionica”, roditeljima SU “VA Handball” iz Mionice što se sami javljaju za pomoć koji su prepoznali težinu svega ovoga, koliko sam događaj znači za Mionicu i ceo okrug. Važno je da budemo na visini zadatka, da se Mionica pokaže u najboljem svetlu, kako dolikuje. Vizija je da u budućnosti budemo domaćini prijateljskih utakmica i priprema nekih od selekcija rukometne reprezentacije Srbije”, istakao je Vukašin Radosavljević.

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply