Najnovije vesti

Mionica: Odigrana predstava ”Kamen za pod glavu”

Prošlog petka je u Kulturnom centru gostovalo Gradsko pozorište „Abrašević“ iz Valjeva sa predstavom „Kamen za pod glavu“, koja je premijerno izvedena na ovogodišnjem „Abro festu“.

Opština Mionica

Mionička ustanova kulture se na ovaj način pridružila obeležavanju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, pošto dramski tekst dobitnice Sterijine nagrade Milice Novković tretira tragičnu sudbinu žena izloženih mukotrpnoj sudbini u ruralnim sredinama koje se raslojavaju. Predstava je urađena u produkciji Gradskog pozorišta, režiju potpisuje Miroslav Trifunović, a igraju Katarina Vićentijević, Maja Lukić, Doroteja Vuković, Ljubivoje Bube Marković, Nikola Jezdić, Uglješa Spasojević, Filip Stanić, Božidar Milić, Milivoje Milinković i Miroslav Trifunović. „Kamen za pod glavu“ je i priča o raslojavanju porodice, nestajanju sela i gubitku zdravog patrijarhalnog sistema i tradicionalnog života.

Opština Mionica

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.