MIRJANA OBRENOVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U ŠPANIJI

Ubojiti bek i najbolji strelac Metalca 2015, Mirjana Obrenović (190 cm, 27 godina), odlazi u Španiju, tačnije na Tenerife gde će braniti boje kluba Salud Santa Kruz iz istoimenog grada. Ona je potpisala ugovor sa španskim klubom i već sutra leti prvo do Madrida a zatim iz španske prestonice put Santa Kruza. Veliko priznanje ne samo za Obrenovićevu već i za ŽRK Metalac 2015 koji je takmičeći se u trećem nacionalnom rangu izbacio igračicu za Drugu ligu Španije. Posao je završio Zoran Šekularac, bivši rukometaša Metalca koji već godinama živi i radi kao menadžer u Španiji.

OBRENOVIC2

Mirjana Obrenovac / Foto: Sreten Pantelić

– Moram da priznam da me je sve ovo veoma iznenadilo jer sam i ranije imala ponuda iz Nemačke i Španije koje nisu bile finalizovane. Kad mi je nedavno rečeno da pošaljem svoj snimljeni materijal, uradila sam to da probam ponovo ali nije bilo nekog velikog očekivanja. Poziv iz Španije u nedelju rano ujutro i vest da se spremam za put jer se klub sa Tenerifa odlučio da me angažuje. zaista su me mnogo obradovali. San svakog sportiste je da se oproba u Španiji, sigurno najsportskijoj naciji u Evropi i ja sam srećna što ću imati tu priliku – priča Mirjana o tome kako je došlo do transfera.

Mirjana je počela da se bavi rukometom sa 9 godina kao đak Druge osnovne škole u klubu Vidra kod trenera Predraga Gojkovića i Vesne Nikolić. Savladavši rukometnu azbuku, brzo se istakla svojim talentom pa je usledio poziv na rukometni kamp reprezentacije Srbije za mlađe kategorije u Krupnju 2010.godine. Kao učenica sedmog razreda je prešla u Metalac gde je polako počela da dobija priliku da dokazuje svoj talenat. Nakon dve godine provedene u Metalcu, Obrenovićeva odlazi u šabačku Mačvu u kojoj je takođe igrala dve sezone.

OBRENOVIC

Mirjana Obrenović / Foto: Sreten Pantelić

Posle avanture u Šapcu usledila je pauza da bi Mirjana 2015. godine došla u novoformirani klub Metalac 2015 u kome je, sa izuzetkom dve sezone provedene u Mladom radniku, igrala sa velikim uspehom sve do danas postavši njegov najbolji šuter i strelac u Prvoj ligi Centar odnosno Zapad.

– Iskustvo igranja u Mladom radniku iz Radinca kod Smedereva mi je dosta značilo u karijeri. Prve godine smo se takmičile u Super B ligi a zatim smo, nakon reorganizacije zbog korone, dobili šansu da zaigramo i u Super A ligi. – kaže Obrenovićeva o svom iskustvu igranja u eliti srpskog ženskog rukometa.

Mirjana Obrenović je bila jedan od najzaslužnijih u Metalčevom osvajanju Kupa regiona “Centar” 2018. godine postigavši 13 golova u finalnom duelu protiv ORK Beograda. Takođe je igrala u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv jakog Zaječara, februara meseca 2019. godine. Zahvaljujući njenim golovima i činjenici da u valjevskom klubu igraju sve same Valjevke, Metalac 2015 je svih ovih godina u samom vrhu Prve lige.

– Od svakog trenera sa kojima sam radila, nešto sam naučila, počev od Vojkana Rakića, koji je bio pristalica čvrste discipline do Dušana Novokmeta, koji nam je preneo svoje veliko igračko iskustvo. Boravak u Mladom radniku mi je pomogao da usavršim igru odbrani, koja je osnov svakog uspeha u rukometu. – nastavlja Mirjana priču o svojoj karijeri.

Na pitanje šta očekuje u novoj sredini, ona dodaje:

– Biće to veliki izazov za mene ali sam uverena da će sve biti kako treba. U Španiji se forsira vrlo brza igra ali uvek tvrdim da su snažna odbrana i dobar golman ključ svakog timskog uspeha. Rečeno mi je da ću biti najviša igračica u ekipi što će biti dodatni motiv za mene da se dokažem. Imam ugovor do sredine maja a ako sve bude kako se nadam, kažu da ću nastaviti posle tog datuma. Što se tiče Metalca, izvanredan rad sa mlađim kategorijama i plejada talentovanih devojaka koje stupaju na scenu, garancija su da nema zima za ženski rukomet u Valjevu. Rad i sticanje samopouzdanja kroz treninge i utakmice, temelj su napretka ovih sjajnih devojčica.

Povodom odlaska Obrenovićeve u Španiju, trener Metalca 2015 Dušan Novokmet je rekao:

– U petak je dobila ponudu i prihvatila je uz naše odobrenje jer je i nama ponos da neko iz našeg kluba ode u najrukometniju i slobodno mogu da kažem najsportskiju zemlju u poslednjih 10-15 godina. To će biti podstrek i za ostale mlade igračice iz našeg kluba da vide da i iz ovako “malog” kluba uz kvalitetan i stručan rad i njihovu posvećenost, može da se uspe da dobiju šansu da se oprobaju u inostranstvu. Svi u klubu smo ponosni zbog Mirjane. Da imamo bolje uslove i više termina za treninge, bilo bi daleko više uspeha.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.