Nagradni likovni konkurs za osnovce na temu Povlena, Taorskih vrela i Sremuša

Organizacioni odbor manifestacije “Dani sremuša” u saradnji sa Turističkom organizacijom Valjevo i Društvom istraživača “Vladimir Mandić – Manda” raspisuje nagradni konkurs u oblasti likovnog stvaralašatva za učenike osnovnih škola. Pred osnovcima u tri teme: Povlen – planina koju volim, Taorska vrela – mesto posebne lepote i Sremuš – biljka, a tehnika kojom mogu crtati svoje likovne radove je slobodna. Preporučuje se rad na formatu bloka 3, 4 ili 5. Svaki rad treba da bude potpisati na pozadini imenom i prezimenom učenika, razredom, školom i imenom nastavnika.

Ovaj likovni konkurs podeljen je u dve kategorije. Prvu čine učenici od I do IV razreda, a drugu o V do VIII razreda. Rok za dostavu radova je 5. maj, a pobednici konkursa biće proglašeni na manifestaciji “Dani sremuša” u Donjem Taoru, koja se ove godine održava 12 i 13. maja.

Petočlani žiri koji će odlučiti o pobednicimaovog nagradnog likovnog konkursa čine Katarina Marinković, magistar, slikar, dizajner, Katarina Ostojić, nastavnik likovnog, Miodrag Antonić, slikar, Dušan Jovanović, fotograf i Bogdan Radić, predsednik Društva istraživača.

Zainteresovani đaci mogu slati svoje radove na adresu Društva istraživača “Vladimir Mandić – Manda”, sa naznakom “Sremušijada”, Birčaninova 128b, 14000 Valjevo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.