Najnovije vesti

Narednih 5 dana na snazi pooštrene mere!

Prema odluci Kriznog štaba, narednih pet dana važiće pooštrene mere za suzbijanje korona virusa koje su bile na snazi proteklog vikenda. Odlučeno je da se neće uvoditi policijski čas, ali da se narednih pet dana sve zatvara, osim prehrambenih prodavnica, apoteka, benzinskih pumpi. Vrtići nastavljaju da rade, dok će osnovci od 1. do 4. razreda verovatno od ponedeljka preći na online nastavu. Premijerka Ana Brnabić je istakla da pooštrene mere predstavljaju podršku zdravstvenom sektoru, kao i da će se o svemu ponovo razmatrati od ponedeljka. 

Valjevo u doba korone

Foto: Dragan Krunić

Od večeras pa do 21. marta, biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport. Mere zatvaranja ne odnose se na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti, a u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice. 

U saopštenju Kriznog štaba se navodi da identično kao i za vikend, objekti na koje se ograničenje rada u narednih 5 dana ne odnosi i kojima je dozvolјeno da rade i tokom vikenda su trgovinski objekti u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi, zatim apoteke, benzinske pumpe, pijace, zelene pijace, laboratorije, lekarske, stomatološke i veterinarske ordinacije, veterinarske apoteke, pet šopovi, prodavnice stočne hrane.

Radiće i samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlјa bez ulaska u objekat, odnosno kiosci i trafike, zatim uslužni objekti koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojača, stolara, vulkanizera, tehničkih pregleda, auto-perionica, hemijskog čišćenja i drugih.

Hotelski restorani i barovi radiće samo za goste koji imaju prijavlјen boravak u hotelu, dok šalter prodaja hrane u restoranima, kao i šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvolјena. 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.