NAVIJAČ ZA PRIMER

U vreme kad je sport u unutrašnjosti kao i sve ostalo u ovoj zemlji u velikoj krizi, kad tribine na sportskim borilištima zvrje prazne i u većini slučajeva više je aktera na terenu nego okolo, kad se sve od malih nogu deli na pristalice beogradskih crveno-belih ili crno-belih kao da drugih boja nema, kad svi sve znaju i kad je jedini reper, između ostalog, snobovsko praćenje Premijer lige ili NBA cirkusa, priča o Vesni Stjepanović, najvernijem navijaču KK Metalac zavređuje posebnu pažnju.

VESNA-NAVIJAC-1

Vesna Stjepanović, najverniji navijač KK Metalac

Ova simpatična devojka koja radi u Muzeju Kule Nenadovića, ne propušta nijednu utakmicu ni trening Metalca u Hali sportova a do sada je nebrojeno puta pratila svoje ljubimce i na putovanjima. Da, to je ona devojka koja ima svoje uobičajeno mesto na levoj strani tribina od ulaza u Halu, negde u pravcu koša. Često je ostali posetioci košarkaških utakmica mogu prepoznati po dresu ili majci Metalca. Njoj nije teško da svaki put kad košarkaši kreću na gostovanje, dođe da ih isprati i poželi im uspeh ili da ih dočeka po povratku, ponekad u 2 ili 3 sata iza ponoći bez obzira na vremenske uslove.

– Prvu utakmicu Metalca sam gledala 4. juna 2009. godine u Super ligi kad smo igrali prtiv Partizana u beogradskom Pioniru. Te sezone smo se vratili u Košarkašku ligu Srbije, trener je prvo bio Vlada Đurović a kasnije su ga zamenili Aleksandar Icić i Dragan Simeunović. Predsednik Duško Đukanović je imao puno razumevanje za mene i moju drugaricu dozvolivši nam da sa ekipom putujemo u Beograd. Od tada sam propustila možda jednu utakmicu u Valjevu ne računajući nemogućnost da budem u Hali tokom prošle sezone kad su zbog epidemije korone mečevi igrani bez prisustva gledalaca. – počinje svoju priču Vesna.

Ono što ona ne može da zaboravi i stalno ističe, je izuzetan tretman na koji nailazi svih ovih godina kako od strane uprave i trenera tako i od igrača Metalca. Svi oni i te kako cene, za naše prilike, izuzetnu odanost klubu kad valjevska publika, pomalo razmaženo sve ređe dolazi na košarku osim onih 200-300 najvernijih pristalica košarke kojima bez dileme pripada i Vesna.

– Moram da kažem da su svi uvek bili izuzetno korektni prema meni, počev od nekadašnjeg predsednika Đukanovića. Takođe, svi treneri su bili vrlo ljubazni a posebno bih istakla Milovana Stepandića i Boška Đokića, koji na žalost više nisu među živima. To druženje i putovanje sa njima po celoj Srbiji do marta 2019. je za mene najlepši deo mog života, ne želim nikad da to zaboravim, gde god da su svi koji su bili u timu, ostaće mi u lepoj uspomeni. Sećam se cele prve postave od godine kad sam počela da putujem pa sve do ovih zadnjih sezona. U međuvremenu, neki igrači su prestali da igraju, neki su još u sportu ali su kao treneri i to mi je posebno drago. Svako gostovanje u Pioniru je za mene bio veliki događaj, sećam se takođe putovanja u Kraljevo, Novi Pazar, Novi Sad itd. Krivo mi je što još nisam bila u Areni. Puno ljudi na strani sam upoznala preko košarke. To je period kad sam bila najsrećnija jer sam uvek bila okružena pozitivnom energijom. Veoma veselo, zabavno i opušteno druženje u busu i na nekim malim žurkama na kraju sezone. To se ne zaboravlja! – nadahnuto priča Vesna.

– Na svakoj utakmici Metalca zapisujem najinteresantnije detalje i vodim svoju evidenciju. Želim da kažem da čuvam sve klupske kalendare kako iz KLS tako iz vremena kad smo igrali u ABA ligi. Sa većinom igrača sam ostala u kontaktu, ne zaboravljam da im poželim srećan rođendan, novu godinu i ostale praznike. Pratim i reprezentaciju Srbije a od igrača iz ostalih klubova posebno cenim velikog borca, Branka Lazića iz Crvene zvezde. – ponosno ističe Vesna.

Po svom košarkaškom umeću, borbenosti ali i harizmi i popularnosti, u dnevniku Vesne Stjepanović ima dosta imena igrača Metalca. Posebno mesto zauzimaju Đukan Đukanović, Josip Mikulić, Pera Božić, Slavko Vraneš, Marko Ljubojević, Vladimir Dašić i ostali. Ona je neumorno sve zapisivala o njima u svoj dnevnik a za neke je sačinila i pesme. Kaže da ne može da zaboravi veliki gest Metalca kad joj je omogućio da sa ekipom putuje u Niš na završni turnir Kupa Radivoja Koraća februara meseca 2018. godine.

U vezi upravo završene sezone u kojoj je Metalac zauzeo 8. mesto u KLS ali i nekim drugim poljima svog interesovanja, Vesna dodaje:
– Možda je moglo da bude bolje ali ni ovo nije loše. Nadam se da ćemo u sledećoj sezoni biti još bolje plasirani. Moram da vam kažem da sa velikim interesovanjem pratim i fudbal, naročito Premijer ligu i Bundes ligu. Moj omiljeni klub u Engleskoj je Čelsi a u Nemačkoj, Bajern iz Minhena. Od igrača izuzetno cenim Tima Vernera i Roberta Levandovskog. I da ne zaboravim, pratim NFL u Americi a moj klub u toj ligi je Tampa Bej Bakanirs.

Vesna Stjepanović, najverniji navijač KK Metalac.

 

Sreten Pantelić

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.