Nezaboravna ljubav Ljiljane Medenice – likovna umetnost

Ljiljana Medenica, naša sugrađanka koja je otišla u penziju kao administrativni radnik, decenijama kasnije vraća se svojoj prvoj ljubavi – likovnoj umetnosti. Njena neostvarena želja iz mladosti bila je da se bavi dizajnom. oš kao desetogodišnja devojčica intenzivno je crtala. Međutim, život je usmerio na potpuno drugačije profesionalne koleseke. Ali, uz neizmerno stpljenje, ljubav prema crtanju je decenijama nosila u sebi.

Jedna od brojnih slika Valjevke Ljiljane Medenice

“Sada to za mene nije samo predah, to je ljubav i ono što zaista volim da radim. Do sada sam uradila preko dve stotine radova, od kojih sam preko sedamdeset poklonila. Neki motivi se izdvoje, tako da familija često pita da im naslikam baš određeni motiv, ili sliku kakvu sam već nekome darovala”, priča Ljiljana Medenica.

Ljiljana intenzivno radi tokom poslednjih desetak godina. Koristi svaku priliku da slika, čak i sanja slike koje bi nacrtala. Kada joj se  na putovanjima dopadne neki pejzaž, kasnije ga pretoči na plutno.

 

Nakon decenijske pauze, prvo je počela da crta portrete tehnikom grafita. Potom, ubrzo joj postaje veoma interesantno oslikavanje pejzaža suvim laticama cveća i listićima, da bi prešla na tehniku suvog pastela. Velika želja Ljiljane Medennice da svoje radove prikaže široj javnosti ostvariće se u utorak, 11. septembra, kada će u Centru za kulturu u 19 časova biti upriličena njena prva samostalna izložbu, koju će otvoriti novinarka Tatjana Soldatović Manojlović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.