Novi smrtni slučaj u Valjevu – Broj preminulih od početka epidemije 27!

Prema podacima za 20. avgust, u Valjevu od posledica korona virusa preminula još jedna osoba, i to je 8 smrtni slučaj u drugom piku epidemije koji traje od 17. juna. Broj novozaraženih lica prema jučerašnjem epidemiološkom izveštaju je 4, hospitalizovano je 11 naših sugrađana, a u kućnoj izolaciji nalazi se njih 101. Sa novim smrtnim slučajem koji je zabeležen juče, broj umrlih naših sugrađana od početka epidemije je 27, dok je broj ukupnopozitivnih 1148.

Na osnovu jučerašnjih zvaničnih podataka, u COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja pregledane su 93 osobe sa respiratornim infekcijama i uzet je 41 bris.

U Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice pregledano je 6 sumnjivih i verovatnih slučajeva na COVID-19. Izvršena su 3 nova prijema na bolničko lečenje. Uzeto je 5 briseva.

U OB Valjevo  hospitalizovana je 21 osoba sa sumnjom i laboratorijski potvrđenom COVID-19 infekcijom. Na infektivnom odeljenju leži 6, a na PulmoCOVID odeljenju 15 pacijenata.

U Zavodu za javno zdravlje Valjevo istražuju se kontakti sa laboratorijski potvrđenim licima i uzet  je 81 bris.

U  drugom piku epidemije, od  17. juna do danas, laboratorijski je potvrđeno 953 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina. U kućnim uslovima se leči 101 naš sugrađanin, a  u bolnici je 11 laboratorijski potvrđenih obolelih osoba.

Od početka epidemije izlečeno je 1009, a u drugom talasu epidemije 823 lica.

Broj zaraženih radnika u valjevskim zdravstvenim ustanovama od početka epidemije 93.  U prvom piku je zaraženo 49 zaposlenih, a  1 osoba je umrla. U drugom piku epidemije su 44 novoobolele osobe. Na dan izveštavanja nema novozaraženih zaposlenih u zdravstvu, u kućnoj izolaciji su 3 licae, a broj izlečenih je 41.

Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, još 2 osobe su zaražene u Ljigu i 1 u Osečini. Hopsitalizovano je 5 osoba iz Ljiga, po 3 iz Mionice i Osečine i 1 iz Uba. U kućnoj izolaciji nalazi se 19 meštana u Mionici, 16 u Ljigu, 12 u Ubu, 9 u Lajkovcu i 7 u Osečini.

Ukupan broj obolelih na teritoriji Kolubarskog okruga od početka epidemije je 1612, izlećenih 1387 i preminulih 47.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.