Započeto preventivno COVID-19 testiranje radnika Gorenja po povratku sa godišnjeg odmora

Kao dodatnu meru u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa, kompanija Gorenje u Valjevu, koja upošljava više od 1.500 ljudi, započela je testiranje svih svojih zaposlenih nakon njihovog povratka sa kolektivnog godišnjeg odmora. Za testiranje zaposlenih brzim serološkim testom na COVID-19, koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, identifikujući prisustvo IgG i IgM antitela, angažovan je medicinski tim MediGroup sistema, koji sa Gorenjem ima potpisan ugovor na godinu dana.

Dodatna procedura koju je kompanija Gorenje uvela u borbi protiv koronavirusa podrazumeva da radnici popune epidemiološki uputnik i ukoliko imaju najmanje jedan pozitivan odgovor, upućuju se na testiranje. Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon. Radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u Covid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku.

Iz kompanije Gorenje ističu da su pored svih preporučenih preventivnih mera zaštite, koje se u fabrici sprovode od samog početka pandemije, uvede dodatne aktivnosti, budući da je najveći prioritet zaštita svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i procesa rada. Stoga, predviđeno je da se preventivna testiranja zaposlenih obavljaju redovno, a sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija.

Podsećamo, u svim fabrikama Gorenja širom Evrope pa tako i u Valjevu od prvog dana proglašenja pandemije poštuju se striktne preventivne mere koje podrazumevaju mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije. U svim Gorenje fabrikama postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci
se održavaju online, ili uz obavezno održavanje propisane distance.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.