Novih 14 slučajeva korona virusa u Valjevu

Broj novozaraženih lica korona virusom u Valjevu je prema preseku stanja na dan 30. juna u 21 sat 14, u Lajkovcu 2 i u Mionici 2. Tako da je broj pozitivnih na COVID 19 u Valjevu od početka epidemije 253, a u Kolubarskom okrugu 368, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo. U Valjevu je 8 osoba hospitalizovano, a u kućnoj izolaciji nalazi se 49 lica. Prema podacima za 30. jun, broj uzetih briseva je 82. U toku prethodnog dana, istraženo je 48 kontakata lica pozitivnih na COVID 19. Od subote 27. juna, do ponedeljka, 29. juna, ukupno je istraženo 217 kontakata, saooštio je valjevski Zavod za javno zdravlje. Od 17. juna 183 lica nalaze se u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa potvrđenim slučajem.

Dva medicinska radnika zaposlena u Opštoj bonici Valjevo su zaražena, a zbog kontakta sa potvrđenim slučajem još dva medicinska radnika valjevske bolnice su u kućnoj izolaciji.

Broj obolelih od početka epidemije je 253, a broj izlečenih je 177.

U periodu od 1. do 30. juna u valjevskim zdravstvenim ustanovama uzeto je ukupno 630 briseva i to u Domu zdravlja Valjevo 373, Zavodu za javno zdravlje Valjevo 235 i Opštoj bolnici Valjevo 22.

Zbog nesigurne epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od COVID 19, Krizni štab je 29. juna, pored naredbi i odluka uputio apel građanima da se pridržavaju preporuka o poštovanju i sprovođenju preventivnih mera zaštite, da poštuju fizičku distancu i da nose maske maski u zatvorenom prostoru.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.