Novih 20 obolelih u Valjevu

Prema preseku stanja na dan 7. jula u 22 časa, u Valjevu je 20 novozaraženih korona virusom, 8 osoba je na lečenju u  OB Valjevo,  u kućnoj izolaciji se nalazi 130 naših sugrađana. U talasu od 20. juna, zaključno sa jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Valjevu su 142 lica obolela od COVID 19. Broj inficiaranih od početka epidemije u našem gradu je 339.

Broj uzetih briseva na dan 7. jula je 96 (Dom zdravlja Valjevo 80, Opšta bolnica 9 i Zavod za javno  zdravlje 8). U Kučnoj izolaciji se trenutno nalaze 4 zdravstvena radbnika zaposlena u OB Valjevo i 4 zdravstvena radnika Doma zdravlja.

Što se tiče ostalih opština Kolubarskog okruga, po 2 osobe su još zaražene u Lajkovcu, Mionici i Ubu i 1 u Ljigu, tako da je na teritoriji čitavog okruga novozaraženih prema stanju na dan 7. jula ukupno 27.

Zbog preteće  epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih u Valjevu je juče uvedena vanredna situacija.

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.