NS: Devet godina ništa, sem lopovluka, brojnih afera, kupovine radnih mesta i diploma

Povodom saopštenja Srpske napredne stranke izdatog posle sednice Okružnog odbora SNS-a u Valjevu i saopštenja gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića nakon održane konferencije za medije lidera SSP-a Dragana Đilasa i Marinike Tepić, informacijom za javnost oglasio se Gradski odbor Narodne stranke Valjevo. Narodnjaci su hronološki, po godinama, podsetili na strane investicije u Valjevu od 2001. do 2004. godine, počevši od “Valija”, “Austroterma” i “Gorenja”, te da je prethodna vlast u te tri godine u naš grad dovela više firmi nego vladajuća SNS za devet godina. Posle toga, kako se ukazuje, za devet godina ove vlasti u Valjevu nije urađeno ništa sem “lopovluka, kupovine radnih mesta i diploma i brojnih afera poput Krušika i projekta Nevidljiva deca”. U saopštenju valjevskog odbora Narodne stranke posebno se skreće pažnja da se gradonačelnik Valjeva tokom pandemije nije obratio građanima, da nije sazvao nijednu konferenciju za medije, niti izdao saopštenje za javnost, ali da je “osetio potrebu” da se obrati povodom posete opozicionih političara Valjevu. Gradonačelniku je poručeno da je najčasnije što u ovoj situaciji može da uradi je da podnese ostavku. Saopštenje GrO NS Valjevo prenosimo u celosti.

“Prva strana investicija u gradu Valjevu bila je italijanska firma “Vali”, koja je u naš grad došla 2001. godine. Posle pet godina, dakle 2006. godine, ista firma se preselila u Beloševac, pri čemu su od tamošnjih meštana, svojim sredstvima, a ne novcem građana Valjeva kupili zemljište za svoj pogon u kojem danas radi oko 1.500 radnika.

Godine 2003. u naš grad je došla firma “Austroterm”, koja je zemljište za svoj pogon takođe kupila sopstvenim novcem, a ne novcem građana Valjeva.

Sa firmom “Gorenje” potpisan je ugovor 2004. godine, koja danas zapošljava oko 1.000 radnika. Iste te 2004. godine, prikupljena je sva dokumentacija i urađen je idejni i građevinski projekat za “Toplanu” i aplicirano je kod evropske agencije za rekonstrukciju i dobijeno 4 miliona evra za ovaj projekat, koji je inače jedan od najvažnijih projekata za ovaj grad.

Valjevski seljak je u to vreme imao 14.000 po hektaru pomoći od strane države i pravo na povraćaj akciza na naftu i veštačko đubrivo.

U pomenutim firmama danas radi oko 50% radno sposobnog stanovništva grada Valjeva. Sve navedeno je lako proverljivo i desilo se za vreme bivše vlasti.

A, posle toga, NIŠTA! Ništa, ništa i ništa gospodo draga! Devet godina NIŠTA, sem lopovluka, kupovine radnih mesta i diploma i brojnih afera poput “Krušika” i projekta “Nevidljiva deca”.

A onda, gospodin Šapić na Okružnom odboru kaže kako im je pet godina trebalo da isprave greške prethodne vlasti! Čije, gospodine Šapiću? Vaše sopstvene, Gordane Čomić, Siniše Malog ili Gorana Vesića?

I na kraju, gradonačelnik Valjeva, čovek koji se za čitavo vreme trajanja pandemije nije obratio građanima, nije sazvao nijednu konferenciju za medije, ili izdao saopštenje, oseća potrebu da se obrati povodom posete opozicionih političara Valjevu. Svaka čast, gradonačelniče! Virite u tuđe dvorište, a u svom za godinu dana niste uradili NIŠTA!

Ili Vam možda treba još pet godina, kako reče gospodin Šapić da se konsolidujete? Izvinite gradonačelniče, ali mi, uz dužno poštovanje, nemamo vremena da to čekamo. Najčasnije, što u ovoj situaciji možete da uradite jeste, da podnesete ostavku! Vi, kao čovek iz košarke, niste uspeli za godinu dana da na urađen teren iznad “Zdravljaka” na Pećini postavite koševe! Niste još okrpili rupe po gradu, nastale prošle godine! Obećavate polet i razvoj dolaskom nemačke firme “Bizerba” koja će po zvaničnim podacima sa sajta Ministarstva privrede u sledećoj godini zaposliti 3 radnika, a u 2023. još 28 i tako do 2027, kada će imati 305 radnika!? Da li će to kompenzovati 1.000 otpuštenih radnika samo u ovoj godini? A, za to ste poklonili građevinsko zemljište i čitavu infrastrukturu, zadužili grad Valjevo i firmi “Bizerba” ćemo dodatno platiti 15.000 evra po svakom radnom mestu! Pa mogli ste, pobogu, otvoriti trafiku ili kiosk brze vhrane i zaposliti tri radnika!

Prethodna vlast nije zadužila grad, a pritom su doveli od 2001. do 2004. više firmi u Valjevo nego vi za devet godina!

Uspeh Srpske napredne stranke može, na kraju, da se svede na sledeće: državu, tj. sve građane su zadužili za 15 milijardi evra u poslednjih 9 godina! To je 138 miliona evra mesečno ili 4,6 miliona evra dnevno! Za to vreme država je postala siromašnija, a oni bogatiji! Mi im zato obećavamo, da ćemo svu nezakonito stečenu imovinu oduzeti i novac vratiti u gradski budžet i da ćemo sve lopove, bez izuzetka i povlašćenih, poslati u zatvor! Ići ćemo od firme do firme, od čoveka do čoveka, sve do poslednjeg bota Srpske napredne stranke! To vam obećavamo, Tako nam Boga, a mi držimo reč!

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.