Obeležena školska slava Sveti Sava

U valjevskim osnovnim i srednjim školama, kao i visokoškolskim ustanovama danas je obeležena školska slava Sveti Sava.

Sveti Sava

Proslavi školske slave u Valjevskoj gimnaziji prisustvovao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, gde je zajedno sa sveštenstvom, profesorima i učenicima škole učestvovao u lomljenju slavskog kolača. Svečanosti je prisustvovao i član Gradskog veća, Žarko Kovač.

Sveti Sava

Valjevska gimnazija ove godine obeležava 150 godina rada i ovaj veliki jubilej je škola počela da obeležava nizom zanimljivih programa već prošle godine. U petak je u Centru za kulturu Valjeva održana Svečana akademija povodom školske slave Svetog Save, a danas u Svečanoj sali Gimnazije rezanje slavskog kolača i prigodan program.

Kulturni program u čast prvog srpskog prosvetitelja otpočeo je himnom Svetom Savi koju su izveli crkveni hor „Hadži Ruvim“ i hor Valjevske gimnazije. Odlomke iz predstave „Najlepši od sinova srpskih“ izveli su članovi Dramske sekcije Valjevske gimnazije.

Izvor: Valjevo.rs

Foto: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.